fbpx
«Μετάπλασις»: Εικαστική έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

«Μετάπλασις»: Εικαστική έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) εγκαινιάζει τη Δευτέρα 24 Απριλίου (ώρα 19:00) την εικαστική έκθεση Μετάπλασις, στο Ιστορικό Αρχείο, στον Ταύρο.

Στο πλαίσιο επαναπροσδιορισμού της ελληνικότητας στη σύγχρονη ελληνική τέχνη κι έχοντας μελετήσει το έργο της Γενιάς του ’30, η καλλιτεχνική ομάδα των σπουδαστών του Εργαστηρίου του Βαγγέλη Παππά ARTeπαρουσιάζει την τρίτη ομαδική της έκθεση, δημιουργώντας  έργα με αφορμή όσα συμβαίνουν γύρω μας στην παρούσα συγκυρία.

Μέσα από τη μεταφορά σε πιο σύγχρονες ερμηνευτικές εκδοχές μορφών όπως του Κούρου ή των αρχιτεκτονικών μελών της μετόπης και της ζωφόρου, η έκθεση επιχειρεί να ανασυνθέσει όχι μόνο το μνημειακό στοιχείο της ελληνικής αρχαιότητας αλλά τη μνήμη και το αέναο γεγονός της πολυσήμαντης ελληνικότητας ως εκκίνηση για έναν επίκαιρο αναστοχασμό.
«Μετάπλασις»: Εικαστική έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Εκθέτουν οι Γιώργος Παπαδημητρίου, Μαρία Τζανανδρέα, Λίζη Χανδακάρη, Ειρήνη Δεναξά, Ελπίδα Μιχαλοπούλου, Κλεοπάτρα Πάκου, Απόστολος Τσορφόλιας και Στέλιος Τζανανδρέας. Οι καλλιτέχνες, εμπνεόμενοι από ιστορικά αρχεία, τις κλασικές φόρμες, τη γραμμή και τον ιδεαλισμό του ελληνικού πολιτισμού, προσεγγίζουν αφαιρετικά μια μετάπλαση των διαχρονικών κι αιώνιων αξιών, θέτοντας αυτή την αναφορά απέναντι στις σημερινές αμφισβητούμενες καθεστηκυίες κοινωνικές «αρετές».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Διάρκεια έκθεσης: 24 Απριλίου-5 Μαΐου 2017
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00-21:00.

 

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

Τηλ.: 210 3418051 | www.piop.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.