fbpx
Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Βιβλίου

Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Βιβλίου

Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοπωλών Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 22 και 23 Απριλίου ένα εορταστικό φάσμα εκδηλώσεων με επίκεντρο το βιβλίο, την ανάγνωση και τους αναγνώστες στο πλαίσιο της Ημέρας Βιβλίου 2017.

Στις 22 Απριλίου θα στηθεί κατά μήκος της οδού Γούναρη μια γιορτή δρόμου από τις 11:00-23:00. Πρόκειται για ένα οργανικό σύνολο εκδηλώσεων με κύριο άξονα τρεις δημόσιες αναγνώσεις-επιτελέσεις που αντιστοιχούν σε κύριες λειτουργίες της ανάγνωσης (παραμυθία – ταξίδι/φαντασία – ανάταση/τροφή για σκέψη). Τα κείμενα που θα αναγνωστούν αποτελούν κλασικές –και αναγνωρίσιμες– αναφορές, και έχουν συντεθεί συγκριτολογικά σε σύντομα διαλογικά επεισόδια. Συμμετέχουν ηθοποιοί, φοιτητές της γαλλικής, ελληνικής και αγγλικής φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των τριών αναγνωστικών επεισοδίων θα εμφανιστούν στην κεντρική σκηνή στην πλατεία Ναυαρίνου η ομάδα χορού Flamenco Semilla, η ορχήστρα του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης (κλασικό ρεπερτόριο), ο Νίκος Δημηνάκης και οι μαθητές του (beatbox σε αερόφωνα), ο Andrian Barile, σολίστας του bandoneon, οι Cozy Jazz Quartet, και τη βραδιά θα κλείσουν οι Cumbia Sudamerica (ethnic, jazz, crossover). Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα εκτυλίσσονται παράλληλα διάφορες δράσεις και μικρά events στον πεζόδρομο, ο οποίος θα στολιστεί με ταμπλό και βιβλία.

Με τη δύση του ηλίου, τα κείμενα θα κατακλύσουν κυριολεκτικά την πλατεία, καθώς οι προσόψεις των γύρω κτιρίων θα μεταμορφωθούν για λίγο σε κινούμενα βιβλία, υπογραμμίζοντας τη μαγεία και τη μεταμορφωτική δράση της ανάγνωσης (θυμίζουμε και το σύνθημα «διαβάζω και αλλάζω»), καθώς θα προβληθεί ένα video art animation/installation φτιαγμένο ειδικά για την ημέρα από τον καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Μπάμπη Βενετόπουλο και την ομάδα του. Παράλληλα, θα λειτουργήσει παιδική γωνιά στην πλατεία με δράσεις σχεδιασμένες ειδικά για τους μικρούς αναγνώστες.

Στις 23 Απριλίου θα διοργανωθεί Μαραθώνιος Ανάγνωσης στην πλατεία της Ροτόντας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Χρύσα Μωυσίδου στον Σύλλογο Βιβλιοπωλών και Εκδοτών Θεσσαλονίκης, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ.: 2310 265042.

Το diastixo.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.