fbpx
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Ποικίλες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Ποικίλες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα

Αθήνα, Κηφισιά: Εκδήλωση με τον ποιητή Μιχάλη Γκανά στο Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς υποδέχεται τη Μαρία Βαχλιώτη, τη Μαρία Κουλούρη και τον Κυριάκο Συφιλτζόγλου, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στον δεύτερο όροφο του καταστήματος. Οι τέσσερις ποιητές θα διαβάσουν και θα σχολιάσουν ποιήματα δικά τους, αλλά και ποιήματα άλλων, που αγαπούν, θαυμάζουν ή... ζηλεύουν. Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά

 

Θεσσαλονίκη: Με Λόρκα και Νερούδα στον Ιανό Θεσσαλονίκης

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS σας προσκαλούν να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με δυο ποιητές του κόσμου που ύμνησαν τον έρωτα, τον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και τον Πάμπλο Νερούδα, με αφορμή τα βιβλία Χίλιες ερωτικές στιγμές στο έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και Τα πόδια σου αγγίζω στο σκοτάδι και άλλα ανέκδοτα ποιήματα που έχει μεταφράσει και επιμεληθεί η Αγαθή Δηµητρούκα. Θα μιλήσουν οι: Γιάννης Βρεττός δάσκαλος-ποιητής, Αναστασία Γρηγοριάδου δημοσιογράφος, Δήμητρα Μήττα φιλόλογος-συγγραφέας.

IANOS
Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη

 

Τρίκαλα: Ποιητές θα τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στον Μύλο Ματσόπουλου

Πέντε σημαντικοί Έλληνες ποιητές θα προσέλθουν και θα απαγγείλουν το βράδυ της Τρίτης 21 Μαρτίου και ώρα 8.00 μ.μ. στον Μύλο Ματσόπουλου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και ταυτόχρονα το Τρικαλινό κοινό. Οι ποιητές που θα απαγγείλουν αποσπάσματα από το έργο τους είναι οι Αναστάσης Βιστωνίτης, Αντώνης Κάλφας, Νίκος Λάζαρης, Γιώργος Μαρκόπουλος και Αντώνης Φωστιέρης. Συντονίζει ο Ηλίας Κεφάλας.
Την παρουσίαση των ποιητών θα κάνουν Τρικαλινοί ποιητές με μικρές εισηγήσεις πάνω στη ζωή και το έργο τους.

 

Πάτρα: Εκδήλωση για την Ημέρα της Ποίησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Σε έναν «ποιητικό μαραθώνιο» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, από τις 18.00 έως τις 20.00, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα ψηφιδωτά και τα γλυπτά της Ρωμαϊκής Πάτρας, να εμπνευστούν από αυτά και να γράψουν τα δικά τους ποιητικά έργα, τα οποία θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο για μικρό χρονικό διάστημα, μπροστά από το αντίστοιχο έκθεμα έμπνευσής τους.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Δ/νσης Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Συμμετέχει ο Πατρινός λογοτέχνης και ποιητής Κωνσταντίνος Λογαράς.

Θα ακολουθήσει στο αμφιθέατρο του Μουσείου συναυλία του μουσικού σχήματος Ονειρόδρομοι σε συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου. Παίζουν οι μουσικοί: Κλειώ Πεφάνη φλάουτο, Γιώτα Νίνιου πιάνο, Γιώργος Παπαδόπουλος κιθάρα. Συμμετέχει η παιδική χορωδία Canto Experimental υπό τη διεύθυνση της Ιωάννας Μιντιλογλίτη.

Ενδιάμεσα στις μουσικές συνθέσεις οι μαθητές θα απαγγέλλουν τα ποιήματά τους, με παράλληλη προβολή των εκθεμάτων έμπνευσής τους.

Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Ομάδα σχεδιασμού & υλοποίησης: Γεωργία Μανωλοπούλου, Λίλα Κουτσουμπελίτη, Θανάσης Θεμελής, Αλεξάνδρα Κωτσάκη.

Σε συνεργασία με την Ευφροσύνη Κωσταρά (Τμήμα Πολιτιστικών θεμάτων Δ/νσης Β’βάθμιας Εκπαίδευσης).

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.: 2613 616176 ή 2613 616100, ώρα 12:00-15:00

Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών 38-40, Πάτρα 
Τηλ.: 2610 420645

 

Έδεσσα: 21 Μαρτίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης – Ο Ορφέας τραγουδεί

Στην αίθουσα των εκδηλώσεων της Λαογραφικής Εταιρίας, στην Έδεσσα, Μακεδονομάχων 14, θα γιορταστεί και φέτος με τον τίτλο «Ο Ορφέας τραγουδεί» η Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης στις 21 Μαρτίου.

Στην εκδήλωση όσοι ενδιαφέρονται από την Πέλλα μπορούν να πάρουν μέρος: Οι ποιητές με δυο ποιήματα που θα διαβάσουν οι ίδιοι και οι φιλόδοξοι φίλοι της ποίησης με δύο ποιήματα επώνυμων και καταξιωμένων ποιητών. Μέχρι 15 Μαρτίου να σταλούν τα χειρόγραφα των ποιημάτων. Οπωσδήποτε να τηλεφωνήσουν στον αρ. 23810 25416 για να βεβαιωθούν για την συμμετοχή τους. (Από την επιτροπή)

Λαογραφική Εταιρία
Μακεδονομάχων 14, Έδεσσα

 

Αθήνα: Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται την Άνοιξη με μουσική και ποίηση

Μουσικοί Ποιητές: Κατά πόσο υπάρχουν όρια ή στεγανά μεταξύ μουσικής και ποίησης; Την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, μια ετερόκλητη ομάδα μουσικών διασκευάζει τραγούδια τραγουδοποιών των οποίων οι στίχοι υπήρξαν πρωτίστως ποιητικοί. Από Ian Curtis (Joy Division), Lou Reed (Velvet Underground), και Adrian Broland (The Sound), μέχρι Jim Morrison, Leonard Cohen, Nina Simon, David Bowie. Τρίτη 21 Μαρτίου, στον Φάρο, στις 19:00.

 

Αθήνα, Δήμος Ζωγράφου: Αφιέρωμα στον ποιητή Γιώργο Δουατζή

Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου – Δημοτική Βιβλιοθήκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης οργανώνει αφιέρωμα για τον ποιητή Γιώργο Δουατζήτην Τρίτη 21η Μαρτίου 2017 και ώρα 19.30 στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη», Αλ. Παναγούλη 17Α, Ζωγράφου.

Για το έργο του ποιητή θα μιλήσει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.
Απαγγέλλει ο ηθοποιός Βαγγέλης Στρατηγάκος.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Τάκης Σαράντης.

Μαζί τους, ο συνθέτης Γιώργος Βαρσαμάκης - πιάνο, o Κώστας Καριτζής - βιολί,
o Δημήτρης Κοτταρίδης - τσέλο, o Κώστας Ιωαννίδης - κλαρινέτo

Πληροφορίες Γρ. Πολιτισμού
Τηλ.: 210-7713802, 210-7481396

Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη»
Αλ. Παναγούλη 17Α, Ζωγράφου

 

Αθήνα, Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Αφιέρωμα στον ποιητή Γιώργο Χ. Θεοχάρη

Ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γεώργιος Καπλάνης, η Λέσχη Ανάγνωσης και οι εκδόσεις «Σύγχρονη Έκφραση», τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης παρουσιάζουν τον ποιητή Γιώργο. Χ. Θεοχάρη.

Για τη ζωή και το έργο του ποιητή θα μιλήσουν οι Μαρώ Τριανταφύλλου (φιλόλογος, κριτικός), Διονύσης Βυθούλκας (φιλόλογος, δ/ντής του 2ου Γυμνασίου Αγ. Βαρβάρας), Σοφία Γασπαρινάτου (ηθοποιός).

Ποιήματά του θα διαβάσει και ο Γ. Χ. Θεοχάρης.

Δημοτικό Ωδείο «Μέγαρο Μήτρος Σουλιμιώτης»
Σίφνου 34, Αγ. Βαρβάρα 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.