fbpx
Πέθανε ο ποιητής Γιώργος Γεωργούσης

Πέθανε ο ποιητής Γιώργος Γεωργούσης

Πέθανε σήμερα ο ποιητής Γιώργος Γεωργούσης, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

O Γιώργος Ε. Γεωργούσης γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα, όπου και σπούδασε ιατρική, με ειδίκευση στην καρδιολογία. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι (1966-1969) και στο Λονδίνο (1970-1973). Ήταν διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως γιατρός καρδιολόγος στην Καρδιολογική Κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. Στη λογοτεχνία ασχολήθηκε κυρίως με την ποίηση και, δευτερευόντως, με το δοκίμιο και τη μετάφραση. Εμφανίστηκε στα γράμματα το 1966, με το πρώτο του ποιητικό βιβλίο Nυκτιλύκη. Διετέλεσε Ταμίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων. Η τελευταία του συλλογή, Τα ποτάμια, κυκλοφόρησε το 2016.

Για τον θάνατό του εξέδωσε ανακοίνωση η Εταιρεία Συγγραφέων, όπου αναφέρεται:

«Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του ποιητή και μέλους της Εταιρείας μας, Γιώργου Γεωργούση. Η καλλιέργεια, η ευγένεια και το ανάστημά του τον έκαναν να ξεχωρίζει· η απουσία του θα είναι αισθητή από τις ποιητικές εκδηλώσεις, στις οποίες πάντα έδινε το παρών, και από τον κόσμο των Γραμμάτων γενικότερα. Στους οικείους του εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.