fbpx
Πέθανε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης

Πέθανε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης


Με ανάρτησή της στο facebook κοινοποίησε σήμερα η Άννα Βαγενά τον θάνατο του συζύγου της Λουκιανού Κηλαηδόνη, που εδώ και δύο μήνες νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Λουκιανός άφησε έντονο το μουσικό του ίχνος κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, με πρώτη του εμφάνιση τα τραγούδια που ακούστηκαν στη θεατρική  παράσταση «Η πόλη μας», σε στίχους της Κωστούλας Μητροπούλου. Το 1978 βγάζει τον δίσκο Είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόη, ο πρώτος όπου συνθέτει και ερμηνεύει ο ίδιος τα τραγούδια του. Πέντε χρόνια αργότερα διοργανώνει το θρυλικό «Πάρτι στη Βουλιαγμένη», όπου κόβονται 25.000 εισιτήρια και συγκεντρώνονται, καταφτάνοντας μέχρι και κολυμπώντας στην πλαζ,  τουλάχιστον  50.000 κόσμου – τα ΜΜΕ της εποχής το χαρακτηρίζουν «Το Γούντστοκ της Ελλάδας».

Ανάμεσα σε άλλα, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης μελοποίησε στίχους του Νίκου Γκάτσου («Η κόκκινη κλωστή», 1972) και του Γιάννη Νεγρεπόντη («Τα μικροαστικά», 1973). Έγραψε επίσης μουσική για τον κινηματογράφο (Οι κυνηγοί και Ο θίασος του Θόδωρου Αγγελόπουλου,  Ελευθέριος Βενιζέλος του Παντελή Βούλγαρη και Οι Αθηναίοι του Βασίλη Αλεξάκη) και για το θέατρο (βασικός συνθέτης του «Ελεύθερου Θεάτρου», συνεργασίες με το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, την παιδική σκηνή της Ξένιας Καλογεροπούλου, το Λαϊκό Θέατρο του Λ. Τριβιζά κ.ά.).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.