fbpx
Έκθεση του Graphic Novel «Ερωτόκριτος»

Έκθεση του Graphic Novel «Ερωτόκριτος»


Χρησιμοποιώντας κινηματογραφικά πλάνα και ποπ χρώματα, ο Γιώργος Γούσης, με τη συνεργασία του Παναγιώτη Πανταζή στο χρώμα , δημιούργησαν σύγχρονες και ταυτόχρονα παραμυθένιες εικόνες για το ιπποτικό έπος του Βιντσέζου Κορνάρου, ένα από τα αριστουργήματα της Αναγέννησης. Παράλληλα, καθώς η ιστορία του Eρωτόκριτου –αν και τυπικά εξελίσσεται στην αρχαία Αθήνα– χρησιμοποιεί στοιχεία από ποικίλες ιστορικές εποχές και διαφορετικούς πολιτισμούς (κλασική αρχαιότητα, Βυζάντιο, Αναγέννηση, Ενετοκρατία κ.ά.), η εικονογράφηση συνθέτει έναν κόσμο που δεν ανταποκρίνεται σε καμία συγκεκριμένη ιστορική πραγματικότητα, αλλά αντλεί από στοιχεία της ελληνικής τέχνης όλων των περιόδων, με τον ίδιο τρόπο που η γλώσσα του Κορνάρου αντλεί από όλη την ελληνική γλωσσική παράδοση.

Οι εκδόσεις Polaris παρουσιάζουν τα πρωτότυπα σχέδια του κομίστα στην έκθεση που συνεχίζεται έως τις 15 Φεβρουαρίου στον Χώρο Τέχνης Ισόγειο.

Χώρος Τέχνης Ισόγειο
Αγίου Δημητρίου 14
Κηφισιά [δίπλα στο café Μέντα]
Πληροφορίες: 6973388620, Τζίνα Δελλασούδα
(Εικαστικός-επιμελήτρια Χώρου Τέχνης Ισόγειο)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.