fbpx
Το ντοκιμαντέρ «Aenigma est» στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το ντοκιμαντέρ «Aenigma est» στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ξεκινά ειδικό κύκλο προβολών με τίτλο «Ιχνηλατώντας τόπους, ανθρώπους και ιστορίες», προβάλλοντας, κάθε μήνα, δημιουργικά ντοκιμαντέρ διακεκριμένων Ελλήνων σκηνοθετών, σε διαφορετικό μουσείο του Δικτύου του. Σκοπός των προβολών είναι η ανάδειξη της δημιουργικής πνοής του ελληνικού ντοκιμαντέρ καθώς και η ευαισθητοποίηση του κοινού μέσα από εικόνες και αφηγήσεις που προσφέρουν γνώσεις αλλά και εγείρουν προβληματισμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στις 19:00, θα προβληθεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Aenigma est (1990, διάρκεια: 72’) του Δημήτρη Μαυρίκιου, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Πρόκειται για ένα ποιητικό ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στη ζωή του μεγάλου Ιταλού ζωγράφου, γλύπτη και συγγραφέα Τζιόρτζιο ντε Κίρικο (1888-1978), ο οποίος γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στον Βόλο. Η ταινία παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου του θεμελιωτή της μεταφυσικής ζωγραφικής, μέσα από τους πίνακες και τα κείμενά του, κυρίως ποιήματα και δοκίμια, από όπου αναδεικνύεται η προσωπικότητα, το ύφος και η ποιητική του έργου του.

Το Aenigma est απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας – Ντοκιμαντέρ στο 31ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Την προβολή θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μαυρίκιος, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
Τηλ.: 24210 29844| www.piop.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.