fbpx
Ανακοίνωση για το παζάρι βιβλίου στο ΣΕΦ

Ανακοίνωση για το παζάρι βιβλίου στο ΣΕΦ


Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου θεωρεί υποχρέωσή της να επισημάνει τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται οι βιβλιοπώλες, ιδιαίτερα τώρα στην κρίσιμη εμπορικά περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, από ένα ακόμα παζάρι βιβλίου. Διοργανωτές του αυτή τη φορά η εφημερίδα “Παραπολιτικά” και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με την απαραίτητη επένδυση της “φιλανθρωπικής εκδήλωσης”, αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες στις τοπικές βιβλιοπωλικές επιχειρήσεις.

Δεν έχουμε σταματήσει να τονίζουμε πως τα παζάρια βιβλίου απαξιώνουν το πνευματικό προϊόν που λέγεται βιβλίο, προσφέροντάς τo στο κοινό σε τόσο χαμηλές τιμές που εκ των πραγμάτων αποκλείουν την –έστω– στοιχειώδη αμοιβή των πνευματικών δημιουργών. Παράλληλα, πλήττουν ευθέως το επάγγελμα του βιβλιοπώλη και του εκδότη, δίνοντας την ψευδή εντύπωση ότι αισχροκερδούν και, φυσικά, δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά.

Είναι υποχρέωση της κεντρικής κυβέρνησης να παρέμβει νομοθετικά και να θέσει το πλαίσιο και τους όρους λειτουργίας των παζαριών βιβλίου, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης να απέχει από παρόμοιες εκδηλώσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση, το βιβλίο θα συνεχίσει να αποτελεί το άλλοθι για συγκαλυμμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες “φιλανθρώπων” επιχειρήσεων και σωματείων».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.