fbpx
Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου

Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2015, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2014, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου από τις βραχείες λίστες των υποψήφιων προς βράβευση έργων, μετά από επανειλημμένες συνεδρίες και πολύωρες συζητήσεις.

Το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Κωνσταντίνο Πατσαρό για το έργο του με τίτλο Το κουτί, εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου απονέμεται κατά πλειοψηφία στην Ελένη Κατσαμά για το έργο της με τίτλο Γορίλλας στο φεγγάρι, εκδόσεις Πατάκη.

Το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου απονέμεται κατά πλειοψηφία στην εικονογράφο Σοφία Τουλιάτου και στους συγγραφείς Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σίνη για το έργο τους με τίτλο Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει, εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά απονέμεται κατά πλειοψηφία στην Ελένη Ανδρεάδη για το έργο της με τίτλο Γίνε πράκτορας του πλανήτη, εκδόσεις Μεταίχμιο.

Την Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου αποτελούν:

Αλέξης Κυριτσόπουλος, εικονογράφος, πρόεδρος
Αναστασία Οικονομίδου, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αντιπρόεδρος
Τασούλα Τσιλιμένη, επίκουρη καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συγγραφέας, μέλος
Γιώργος Χ. Θεοχάρης, συγγραφέας, μέλος
Νέαρχος Ντάσκας, εικονογράφος, μέλος
Ιωάννης Βασιλαράκης, κριτικός, μέλος
Κατερίνα Δερματά, κριτικός, μέλος
Αγγελική Γιαννικοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, επίκουρος καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μέλος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.