fbpx

Χριστούγεννα στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο των εορταστικών του δράσεων για τα Χριστούγεννα, διοργανώνει δυο ξεχωριστά εικαστικά εργαστήρια, για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο.

Με ένα απλό και ανακυκλώσιμο υλικό, όπως το χαρτί, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια με την τεχνική του quilling (χαρτοπλεκτική). Πρόκειται για μια ιδιαίτερη τεχνική που αναφέρεται στο τύλιγμα λωρίδων χαρτιού που συνθέτουν τρισδιάστατα και αέρινα σχήματα σαν φτερά (quills), με τη βοήθεια απλών εργαλείων. Τα σχήματα αυτά, όταν συνδυαστούν μεταξύ τους, μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό καμβά για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, για κάρτες ή και καδράκια.


xristougenniatika plinthokeramopoiias eswt

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου (ώρες 10:30-12:30), εργαστήρι για ενήλικες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν χριστουγεννιάτικες δημιουργίες με την τεχνική quilling, δίνοντας άρωμα Χριστουγέννων σε λευκό και χρωματιστό χαρτί.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου (ώρες 10:30-12:30), εργαστήρι quilling για παιδιά, ηλικίας 10 έως 13 ετών. Οι μικροί φίλοι θα συνθέσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά δεντράκια χρησιμοποιώντας μοντέλα quilling προσαρμοσμένα στις δεξιότητές τους.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα (17/12) θα προβληθεί ταινία- έκπληξη για όλη την οικογένεια (ώρα έναρξης 12:00).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα (τηλ.:24210 29844, καθημερινά 10:00-17:00, εκτός Τρίτης).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
www.piop.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.