fbpx
Απονεμήθηκαν τα βραβεία The Athens Prize for Literature

Απονεμήθηκαν τα βραβεία The Athens Prize for Literature


Για δέκατη συνεχή χρονιά, έγινε το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου 2016 η απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature του περιοδικού «(δε)κατα» στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου Αθηνών, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη.

Το βραβείο Ξένου Μυθιστορήματος έλαβε ο Αυστραλός Ρίτσαρντ Φλάναγκαν για το βιβλίο του Το μονοπάτι για τα βάθη του βορρά (μετάφραση Γιώργος Μπλάνας, εκδόσεις Ψυχογιός), ο οποίος έστειλε προσωπικό μήνυμα για τη βράβευσή του, που διάβασε η Κλειώ Ζαχαριάδη των εκδόσεων Ψυχογιός, η οποία και παρέλαβε το βραβείο από τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη.

Το βραβείο Ελληνικού Μυθιστορήματος έλαβε η Κωνσταντία Σωτηρίου για το μυθιστόρημά της Η Αϊσέ πάει διακοπές, εκδόσεις Πατάκη.

Και τα δύο βιβλία, λαμπρά δείγματα ρεαλιστικής μυθοπλασίας, ξεχωρίζουν για τη σφιχτή δομή τους, την υποδόρια ποιητική ατμόσφαιρα, τη λιτή και απέριττη αφήγηση, τη στιλπνότητα του λόγου, την πυκνή γλώσσα, τον πλούσιο κόσμο των εννοιών με συγκρούσεις χαρακτήρων, αποκαλύπτοντας τον αντιφατικό κόσμο μέσα στον οποίο ζήσαμε ή ζούμε. Βασικό κριτήριο η μαεστρία της γραφής και η δραματική ένταση, σε συνδυασμό με την πλοκή και το περιεχόμενο.

Τα βραβεία THE ATHENS PRIZE FOR LITERATURE θέσπισε το 2006 το λογοτεχνικό περιοδικό (δε)κατα. Και τα δύο βραβεία απένειμε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. Τελετάρχης της ήταν ο εκδότης των (δε)κάτων ποιητής Ντίνος Σιώτης.

Για τα μυθιστορήματα και τον τρόπο των επιλογών μίλησαν, εκ μέρους των δύο επιτροπών κρίσης οι συγγραφείς Αλέξης Πανσέληνος, Θεόδωρος Γρηγοριάδης και Κατερίνα Ζαρόκωστα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.