fbpx
Το ιερό στη ζωή και την τέχνη: κύκλος σεμιναρίων στο βιβλιοπωλείο Εν Πλω

Το ιερό στη ζωή και την τέχνη: κύκλος σεμιναρίων στο βιβλιοπωλείο Εν Πλω


Κύκλο σεμιναρίων με τίτλο Το ιερό στη ζωή και την τέχνη διοργανώνει η Πολιτιστική Εταιρεία Αίνος στο βιβλιοπωλείο Εν Πλω.

«Πώς ορίζεται και πώς οριοθετείται το ιερό στη ζωή και την τέχνη; Ταυτίζεται με τη θρησκευτικότητα, τη δημιουργία ή μήπως με τη βαθύτερη συνείδηση; Προσεγγίζουμε το άγνωστο αλλά οικείο αυτό τοπίο, από τη σκοπιά του σύγχρονου ανθρώπου της πόλης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η ιερή στιγμή της συνάντησής μας συνδιαλέγεται με τη γέννηση, την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία και παράλληλα με τα όνειρά μας, το άνοιγμα της ψυχής, την αρρώστια, το φόβο και το θάνατο. Στην αναζήτηση αυτή θα συζητήσουμε με καλλιτέχνες, ανθρώπους του πνεύματος, δημιουργούς, γιατρούς και όσους μπορούν να μας βοηθήσουν στη βαθύτερη προσέγγιση και κατανόηση του ιερού. Οι θεματικές που θα καλύψουμε μέσα στη χρονιά περιλαμβάνουν την ιατρική, την τέχνη, την αρχιτεκτονική, τη μουσική κ.ά.» αναφέρει η Πολιτιστική Εταιρεία Αίνος.

Για τους μήνες Οκτώβριο (13, 20), Νοέμβριο (10, 24) και Δεκέμβριο (8, 15, 22) το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στα θέματα:
i. Το ιερό στην εκπαίδευση
ii. το βιβλίο ως ιερό κείμενο και αντικείμενο

Προσκεκλημένοι οι: Τερέζα Πεσμαζόγλου, συγγραφέας, π. Γεώργιος Γανωτής, ιερέας, εκπαιδευτικός στο σχολείο Λέλας Καραγιάννη, Βασίλης Ξυδιάς, θεολόγος - συγγραφέας και εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Σταύρος Γιαγκάζογλου, Σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας & του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Κώστας Στάϊκος, ιστορικός βιβλίου, Φώτης Δημητρακόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Κυριάκος Ρεγκούκος,διευθυντής e-anagnosis.gr.

Κόστος συμμετοχής
10 ευρώ ανά μάθημα (8 ευρώ ανά μάθημα για ολόκληρο τον κύκλο).

Βιβλιοπωλείο Εν Πλω
Κέντρο Atrium, Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Αθήνα.

Κάθε Πέμπτη (εκτός από την πρώτη Πέμπτη του μήνα), από τον Οκτώβριο2016 έως τον Μάϊο 2017, στις 7:00 μ.μ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.