fbpx
«Στα ίχνη των ορυχείων Αττικής»: Ημερίδα στο Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα

«Στα ίχνη των ορυχείων Αττικής»: Ημερίδα στο Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα


Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα, έχοντας επίγνωση και του κοινωνικού του ρόλου, ξεκινάει μία σειρά δράσεων που στόχο έχουν να αναδείξουν την τοπική ιστορία των περιοχών του δήμου.

Η επιλογή αυτή έχει να κάνει με τη σημασία που έχει ο όρος «τοπική ιστορία» αυτός καθ’ εαυτός, δεδομένου ότι είναι δεμένος με όλο το φάσμα της ανθρώπινης κοινωνικής ζωής. Στηρίζεται στον ψυχικό και πνευματικό σύνδεσμο του ατόμου με τη γενέθλια γη, τη φύση και τη ζωή σε αυτήν. Επιτρέπει να γνωρίσει κανείς καλύτερα τον τόπο του και τους συνανθρώπους του, συνειδητοποιώντας τη σημασία του γεωγραφικού παράγοντα στη διαμόρφωση της ιστορικής εξέλιξης του τόπου του, να δει το μόχθο και τις λύσεις που έδωσαν για να επιβιώσουν οι άνθρωποι του παρελθόντος, να αποκτήσει σαφή γνώση των διαχρονικών προβλημάτων και ειδικών χαρακτηριστικών της πληθυσμιακής ομάδας στην οποία ανήκει.

Έχοντας ως βασικό άξονα την τοπική μας ιστορία, το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα και το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν μία πολύ ιδιαίτερη ημερίδα για τα ορυχεία της Αττικής, την ιστορία τους αλλά και την παρακαταθήκη τους στους σημερινούς κατοίκους αυτής.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο κτίριο της Κοινότητας του Γραμματικού, μίας περιοχής με ιστορία μακρά και άγνωστη στα Μεταλλεία Σιδήρου και από εκεί θα ξεκινήσει ένα μαγικό ταξίδι «Στα ίχνη των ορυχείων της Αττικής».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

«Στα ίχνη των ορυχείων Αττικής»: Ημερίδα στο Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.