fbpx
«Έρως αιέν»: Σκυταλοδρομία ελληνικού ερωτικού λόγου μετά μουσικής στο Πήλιο

«Έρως αιέν»: Σκυταλοδρομία ελληνικού ερωτικού λόγου μετά μουσικής στο Πήλιο

Πραγματοποιείται και φέτος –για έβδομη χρονιά– το Σάββατο, 9 Ιουλίου, από τις 9 μ.μ., στο κτήμα του Θωμά Κοροβίνη στα Πλατανίδια Πηλίου (12 χλμ. απ’ τον Βόλο, 300 μ. απ’ τη θάλασσα) η καθιερωμένη συνάντηση λογοτεχνίας και μουσικής. Οι εκδηλώσεις αυτές –που έχουν αγκαλιαστεί με ενθουσιασμό– έχουν κάθε χρόνο διαφορετικό θέμα αναφοράς.
Μεταξύ των παλιότερων θεμάτων-αφιερωμάτων είναι και τα: Παγκόσμια ερωτική λογοτεχνία, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Θεσσαλονίκη, Καβάφης, ελληνικό λαϊκό τραγούδι, σύναξη νέων ποιητών.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί «σκυταλοδρομία ελληνικού ερωτικού λόγου». Λογοτέχνες από όλη τη χώρα θα διαβάσουν δικά τους αδημοσίευτα κείμενα με θέμα τον «έρωτα», ενώ –εκτός άλλων συμμετοχών μικρότερων μουσικών σχημάτων– το μουσικοθεατρικό συγκρότημα Dead Poets θα παρουσιάσει: «William Shakespeare Sonnets» (απαγγελία μιας ανθολογίας των σονέτων του Σέξπιρ, συνοδευόμενα με σύγχρονες μπαλάντες ενορχηστρωμένες με τσέλο και κιθάρα).

Εισηγητές :
Δημήτρης Νόλλας, συγγραφέας
Μιράντα Τερζοπούλου, έθνομουσικολόγος
Σταύρος Ζαφειρίου, ποιητής
Κώστας Καλημέρης, κριτικός λογοτεχνίας
Θωμάς Κοροβίνης, συγγραφέας, τραγουδοποιός

Συντονιστές: Κυριακή Μάλαμα, Γιάννης Τσολακίδης

Η εκδήλωση γίνεται με τη φροντίδα του Μουσείου Λαδιού και Ελιάς του Πηλίου, το οποίο και θα εκδώσει πολυσυλλεκτικό βιβλιαράκι με πρωτότυπα κείμενα των δημιουργών που θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.