fbpx
Το Βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν στη Μεγκ Ρόσοφ

Το Βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν στη Μεγκ Ρόσοφ


Στη συγγραφέα Μεγκ Ρόσοφ απονεμήθηκε φέτος το Βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν, το οποίο δίδεται σε συγγραφείς για το σύνολο του έργου τους και συνοδεύεται από σημαντικό χρηματικό έπαθλο. Η Αμερικανίδα συγγραφέας παιδικών και νεανικών βιβλίων ξεχώρισε ανάμεσα σε 215 υποψηφίους από 59 χώρες, καθώς σύμφωνα με την πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, Boel Westin, «κάθε μυθιστόρημά της είναι ένα μικρό αριστούργημα». Η συγγραφέας «σέβεται τους ήρωες και τους αναγνώστες της, πραγματεύεται το γεγονός ότι ο κόσμος αλλάζει, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει ελπίδα», προσθέτοντας ότι το έργο της αναδεικνύει τις ανθρωπιστικές αξίες της Άστριντ Λίντγρεν, δημιουργού της Πίπης Φακιδομύτης, στη μνήμη της οποίας θεσπίστηκε το βραβείο από το σουηδικό κράτος.

Η Μεγκ Ρόσοφ γεννήθηκε στη Βοστόνη, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη για δέκα χρόνια πριν μετακομίσει μόνιμα στο Λονδίνο το 1989. Εργάστηκε στον χώρο των εκδόσεων, των δημοσίων σχέσεων και της διαφήμισης. Το πρώτο της μυθιστόρημα για εφήβους How I Live Now εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Penguin το 2004 και απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Νεανικού Μυθιστορήματος της εφημερίδας Guardian. Το δεύτερο μυθιστόρημά της Just In Case (Penguin, 2006) κέρδισε το βραβείο Carnegie Medal, το οποίο απονέμεται από την Ένωση Βρετανών Βιβλιοπωλών αναγνωρίζοντας την εκπαιδευτική αξία του νεανικού μυθιστορήματος. Το Μυστικά ή Ψέματα, που εκδόθηκε το 2013, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μίνωας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.