fbpx
Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης


mp stoa smΤην 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού, ο Κύκλος Ποιητών διοργανώνει βραδιές ποίησης και ευαισθητοποίησης απέναντι στους ανθρώπους που χάνουν την πατρίδα τους, στην Αθήνα και σε 31 πόλεις και νησιά της Ελλάδας. Τη Δευτέρα, στις 7 μ.μ., πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα, όπου 36 ποιητές θα διαβάσουν από ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Παράλληλα παρουσιάζεται έκθεση φωτογραφίας των Αχιλλέα Ζαβαλλή, Γιώργου Κυβερνήτη και Χρήστου Τόλη, ενώ μουσική θα παίξουν οι Γ. Γενναίος, Ο. Γεωργακόπουλος, Γ. Κύτταρης, Έ. Μαμέλη και Ε. Τεννέ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα συγκεντρώνονται για τα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά: βρεφικό γάλα σε σκόνη  για όλες τις βρεφικές ηλικίες και βρεφικές/νηπιακές τροφές σε βαζάκια (λαχανικά, φρούτα μόνον). Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις του Κύκλου Ποιητών, που θα πραγματοποιηθούν σε 27 χώρες, γίνονται σε συνεργασία με το PEN International, το World Poetry Movement, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Δίκτυο Εθελοντών RefugeesWelcome GR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

mp ianosΤην ίδια μέρα, στις 6μ.μ., ο IANOS μαζί με δεκάδες ανθρώπους του πνεύματος, ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφους, συνθέτες, τραγουδιστές και δημοσιογράφους διοργανώνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ποίηση. Ο καθένας από τους συμμετέχοντες επιλέγει και απαγγέλει το ποίημα που αγαπά, ενώ παράλληλα στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ θα ερμηνευθούν μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης. Ταυτόχρονα, η IANOS Αίθουσα Τέχνης εγκαινιάζει ένα ομαδικό εικαστικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη με τον τίτλο «ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ Γ.Σ.». Στις 9μ.μ., οι ζωγράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση, θα απαγγείλουν το ποίημα του Γιώργου Σεφέρη που ζωγράφισαν, ενώ ταυτόχρονα, θα προβληθούν βίντεο για τη ζωή και το έργο του Γιώργου Σεφέρη. Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε εδώ.

mp simeio kosntosΤέλος, το Θέατρο Σημείο, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, διοργανώνει εκδήλωση για να τιμήσει τη μνήμη του ποιητή Γιάννη Κοντού, την 20ή Μαρτίου στις 8.00 μ.μ. Νέοι ποιητές θα διαβάσουν αποσπάσματα από τις πρόσφατες ποιητικές συλλογές τους, ενώ οι συνεργαζόμενοι με το Θέατρο Σημείο την τρέχουσα θεατρική σεζόν ηθοποιοί και σκηνοθέτες, Γρηγόρης Καραντινάκης, Μάνος Καρατζογιάννης, Νάνα Παπαδάκη, Ένκε Φεζολλάρι θα απαγγείλουν ποιήματα από το σύνολο του έργου του τιμώμενου ποιητή. Τέλος, ο Γιώργος Μαρκόπουλος και ο Θανάσης Νιάρχος θα μιλήσουν για τον αγαπημένο τους φίλο και ομότεχνο, Γιάννη Κοντό.

pp simeio smΘέατρο Σημείο
Χαριλάου Τρικούπη 4, πίσω από την Πάντειο
Τηλ. 210 9229579

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.