fbpx
Υπέρ της Ελλάδας τάσσονται 90 Αυστριακοί συγγραφείς για το προσφυγικό

Υπέρ της Ελλάδας τάσσονται 90 Αυστριακοί συγγραφείς για το προσφυγικό


Την πλήρη στήριξή τους στην Ελλάδα αναφορικά με την προσφυγική κρίση εξέφρασαν 90 Αυστριακοί συγγραφείς, μεταξύ των οποίων και η βραβευμένη με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ελφρίντε Γέλινεκ. Στη μακροσκελή Διακήρυξη Διαμαρτυρίας που συνυπέγραψαν ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση πολιτική και οικονομική αλληλεγγύη προς τις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, «ενόψει μίας επαπειλούμενης ανθρωπιστικής καταστροφής, για της οποίας την όξυνση φέρει την ευθύνη ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση», όπως επισημαίνουν.

Ταυτόχρονα, οι Αυστριακοί συγγραφείς διαχωρίζουν πλήρως την θέσης τους από την κυβέρνησή τους. Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως «Στην Ελλάδα, η οποία ήδη σηκώνει τεράστιο βάρος και λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η κατάσταση οξύνεται ακόμη περισσότερο με την αμετάπειστη και μη διπλωματική στάση ορισμένων εθνικών κυβερνήσεων», παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την κυβέρνηση της χώρας τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.