fbpx
Κώστας Κουτσομύτης

«Έφυγε» ο μεγάλος σκηνοθέτης της μικρής οθόνης Κώστας Κουτσομύτης


Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, σε ηλικία 77 ετών, στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου «Σισμανόγλειο», όπου νοσηλευόταν καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γεννημένος στις 20 Σεπτεμβρίου του 1938 στα Γρεβενά, ο Κώστας Κουτσομύτης άφησε τη σφραγίδα του με τις παραγωγές που υπέγραψε για την ελληνική τηλεόραση. Σπούδασε κινηματογράφο στην Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου της Βιέννης και ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη στη Φίνος Φιλμ. Το 1965 γύρισε την πρώτη του, μικρού μήκους, ταινία «Το δωμάτιο», ενώ ένα χρόνο αργότερα, υπέγραψε σε συνεργασία με τον Βασίλη Βασιλικό το σενάριο για τα «Θύματα Ειρήνης», που βασιζόταν στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα. Μια συνήθεια που υπηρέτησε με πίστη, αφού μετέφερε αναρίθμητα λογοτεχνικά έργα στη μικρή οθόνη. Το 1987 γυρίζει την ταινία μεγάλου μήκους «Ο Κλοιός», η οποία αποσπά βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα στις πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές που είχε σκηνοθετήσει περιλαμβάνονται οι εξής: «Εκείνος κι εκείνος», «Η αγάπη άργησε μια μέρα», «Ο μεγάλος θυμός», «Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες», «Τα παιδιά της Νιόβης», «Ματωμένα Χώματα», «Οι μάγισσες της Σμύρνης», «Τερέζα Βάρμα Δακόστα», «Καπνισμένος ουρανός», «Κίτρινος φάκελος», «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά», «Πρόβα Νυφικού» και «Η εκτέλεση».

Σε ανακοίνωσή της, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του «μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη και επίτιμου μέλους της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ο Κώστας Κουτσομύτης με τη ζωή του, το έργο και τη δράση του, υπήρξε ένα πρότυπο ανθρώπου και καλλιτέχνη. Με το επώνυμο δημιουργικό του έργο αναβάθμισε την ποιότητα των ελληνικών τηλεοπτικών σειρών, τόσο στη Δημόσια Τηλεόραση όσο και στην Ιδιωτική. Οι μεγάλες παραγωγές που σκηνοθέτησε έφεραν πάντα την προσωπική του υπογραφή».



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.