fbpx
Η  παράσταση «Μάρτυς μου ο Θεός» στο ΣΔΕ των Φυλακών Κορυδαλλού

Η παράσταση «Μάρτυς μου ο Θεός» στο ΣΔΕ των Φυλακών Κορυδαλλού


Στις 11 Μαρτίου θα λάβει χώρα η πρώτη πολιτιστική δράση του Δικτύου για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στις Φυλακές «Γεώργιος Ζουγανέλης». Πρόκειται για τη θεατρική παράσταση «Μάρτυς μου ο Θεός», η οποία θα παρουσιαστεί στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Κορυδαλλού, στη μνήμη του Γιώργου Ζουγανέλη. Οι συντελεστές της, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, ηθοποιός της παράστασης, Σοφία Καραγιάννη, σκηνοθέτης της και Μάκης Τσίτας, συγγραφέας του βιβλίου και του θεατρικού έργου, είναι από τους πρώτους υποστηρικτές του Δικτύου και θα βρεθούν για άλλη μια φορά στον χώρο των Φυλακών Κορυδαλλού. Επόμενοι σταθμοί το Νοσοκομείο Κρατουμένων «Άγιος Παύλος» και οι Γυναικείες Φυλακές στον Ελεώνα Θηβών.

Η  παράσταση «Μάρτυς μου ο Θεός» στο ΣΔΕ των Φυλακών Κορυδαλλού

Ο Γιώργος Ζουγανέλης επεδίωκε την ανατροφοδότηση των μαθητών με ερεθίσματα και εμπειρίες οι οποίες θα λειτουργούσαν εγκαρδιωτικά μικραίνοντας την απόσταση των κρατουμένων από την «κανονική ζωή». Με αφορμή την περσινή παρουσίαση της παράστασης στο ΣΔΕ είχε δηλώσει: «Στη “σκηνή” του ΣΔΕ Κορυδαλλού ανεβαίνουν συχνά θεατρικές παραστάσεις, ενώ και οι ίδιοι οι έγκλειστοι μαθητές, στο πλαίσιο του μαθήματος θεάτρου, οργανώνουν τις δικές τους. Θέλουμε να τους εξάψουμε το ενδιαφέρον. Είναι μια ενδυνάμωση, μια εμψύχωση για τους ανθρώπους αυτούς μέσα στην μαυρίλα της φυλακής».

Η παράσταση «Μάρτυς μου ο Θεός» συνεχίζει να παίζεται για δεύτερη χρονιά στη σκηνή του Vault (Μελενίκου 26, Βοτανικός) κάθε Κυριακή στις 21:00.

*Οι φωτογραφίες από την περσινή παράσταση στο ΣΔΕ των Φυλακών Κορυδαλλού



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.