fbpx
Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Nicola Lagioia στην Αθήνα

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Nicola Lagioia στην Αθήνα


Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το Megaron Plus, προσκαλεί το αναγνωστικό κοινό σε μια συνάντηση με τον συγγραφέα Nicola Lagioia, νικητή του βραβείου Premio Strega 2015, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, ώρα 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη), στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος». Παρουσίαση – συντονισμός – συζήτηση: Στέλλα Πριόβολου, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Θα γίνεται ταυτόχρονη μετάφραση. Είσοδος ελεύθερη, αλλά με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα ξεκινήσει στις 17:30.

Το Premio Strega αποτελεί την κορυφαία λογοτεχνική διάκριση της Ιταλίας, που απονέμεται κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 1947, αποτελώντας τον δείκτη των διαθέσεων των πολιτιστικών και λογοτεχνικών προτιμήσεων των Ιταλών και αντανακλώντας εξήντα χρόνια ιταλικής πολιτιστικής ζωής.

O Nicola Lagioia γεννήθηκε στο Μπάρι το 1973. Το 2001 έκανε το λογοτεχνικό του ντεμπούτο με το μυθιστόρημα Tre sistemi per sbarazzarsi di Tolstoj (senza risparmiare se stessi) [Τρεις τρόποι για να απαλλαγούμε από τον Τολστόι (χωρίς να εξαιρέσουμε τους εαυτούς μας)], κερδίζοντας το βραβείο Lo Straniero. Ακολούθησαν τα έργα: Occidente per principianti [H Δύση για αρχάριους] – βραβείο Scanno, φιναλίστ Premio Bergamo, φιναλίστ Premio Napoli, 2005 dopo Cristo [2005 μετά Χριστόν] – μυθιστόρημα γραμμένο σε συνεργασία με τους Francesco Pacifico, Francesco Longo και Christian Raimo, υπογεγραμμένο με το συλλογικό όνομα Babette Factory, Riportando tutto a casa [Φέρνοντας τα πάντα πίσω στο σπίτι], που απέσπασε τα: βραβείο SIAE – Sindacato scrittori, βραβείο Vittorini, βραβείο Volponi και βραβείο Viareggio 2010 πεζογραφίας. Με το μυθιστόρημά του La Ferocia [Η αγριότητα] αναδείχθηκε νικητής του βραβείου Premio Strega 2015.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.