fbpx
Ο Μάριο Βάργκας Λιόσα στη «Βιβλιοθήκη της Πλειάδας»

Ο Μάριο Βάργκας Λιόσα στη «Βιβλιοθήκη της Πλειάδας»


Μια μεγάλη τιμή επιφύλασσε η νέα χρονιά στον 79χρονο νομπελίστα Περουβιανό συγγραφέα Μάριο Βάργκας Λιόσα (γενν. 1936, Αρεκίπα, Περού), ο οποίος θα δει το έργο του να εντάσσεται στην περίφημη «Βιβλιοθήκη της Πλειάδας» των Εκδόσεων Γκαλιμάρ (Bibliothèque de la Pléiade, Éditions Gallimard), με άλλα λόγια στο πάνθεον της παγκόσμιας λογοτεχνίας – κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο για έναν συγγραφέα που βρίσκεται ακόμη εν ζωή. Η εν λόγω έκδοση θα είναι δίτομη και θα περιλαμβάνει οκτώ μυθιστορήματα του Λιόσα· ως ημερομηνία έκδοσης έχει οριστεί η 24η Μαρτίου 2016.

Η «Βιβλιοθήκη της Πλειάδας» περιλαμβάνει περίπου 600 τίτλους 200 συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι: Λέων Τολστόι, Ονορέ ντε Μπαλζάκ, Εμίλ Ζολά, Μαρσέλ Προυστ, Αρθούρος Ρεμπό. Ο Αντρέ Ζιντ ήταν ο πρώτος συγγραφέας που δέχτηκε εν ζωή τη μεγάλη αυτή τιμή το 1939, ο Μάριο Βάργκας Λιόσα είναι ο δέκατος έκτος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.