fbpx
Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2015 στον Πίτερ Μπιν

Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2015 στον Πίτερ Μπιν


Στις 15 Οκτωβρίου 2015, στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, στην Ατλάντα των ΗΠΑ, η Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών της Αμερικής (Modern Greek Studies Association) θα απονείμει στον καθηγητή Πίτερ Μπιν το Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2015 για την εκ νέου πρωτότυπη μετάφρασή του, Zorba the Greek: The Saints Life of Alexis Zorbas του Νίκου Καζαντζάκη, που κυκλοφόρησε στην αγγλική γλώσσα από τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Simon & Schuster (2014).

Το Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης της Εταιρείας θεσπίστηκε το 1995 στη μνήμη της νεοελληνίστριας Ελισάβετ Κωνσταντινίδη (1932-1992) και απονέμεται σε νέες πρωτότυπες μεταφράσεις νεοελληνικών λογοτεχνικών κειμένων που εκδίδονται στα αγγλικά.

Ο Πίτερ Μπιν, ομότιμος καθηγητής της Αγγλικής και της Συγκριτικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ντάρτμουθ των ΗΠΑ, έχει μεταφράσει παλιότερα και άλλα έργα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, όπως την Αναφορά στον Γκρέκο, τον Φτωχούλη του Θεού και τον Τελευταίο πειρασμό.

Το βιβλίο Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καζαντζάκη σε δύο εκδόσεις: στην κλασική σκληρόδετη σειρά και στη νέα αναθεωρημένη χαρτόδετη έκδοση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.