fbpx
Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Κυνηγού

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Κυνηγού


Στις 6 Οκτωβρίου 2015 έφυγε από τη ζωή η Μαρία Κυνηγού. Στενή συνεργάτις και αγαπημένη φίλη του Κάρολου Κουν από τα μέσα της δεκαετίας του ’60, η οποία στάθηκε δίπλα του στο Θέατρο Τέχνης μέχρι τον θάνατό του. Η πρώτη της συνεργασία με τον Κουν ήταν στην παράσταση των Περσών το 1965, και η τελευταία παράσταση που χορογράφησε στο Θέατρο Τέχνης ήταν το 2006 στο Υπόγειο ο Λιόντας, ενώ η τελευταία παρουσία της στην Επίδαυρο ήταν το 2004 με την παράσταση Μισός Αιώνας Αριστοφάνη. Για τριάντα περίπου χρόνια δίδαξε Κίνηση και Μουσική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Εξέδωσε βιβλία και βοηθήματα για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Από τα πιο γνωστά έργα της είναι τα: Η μουσική του αέρα, Λαϊκή τέχνη, Ρυθμικές ασκήσεις και Ο μπαξές της Βερενίκης, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διάπλαση. Τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο από τον μουσικό οίκο Φίλιππος Νάκας και το 2002 με το Βραβείο Κούλα Πράτσικα από το Θεατρικό Μουσείο. Έξι χρόνια αργότερα, το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων την τίμησε για το σύνολο της προσφοράς και του έργου της.

Το Θέατρο Τέχνης και η Δραματική Σχολή του την αποχαιρετούν με τα δικά της λόγια, που έγραψε για τον Κουν: «Η φθαρτή ύλη της καρδιάς της δεν μπόρεσε να την κρατήσει πια στη ζωή. Η ψυχή της όμως και το πνεύμα της, αθάνατα, μας κάνουν να χαιρόμαστε που έστω και κάποτε μας είπε ένα και μόνο Καλημέρα. Καλημέρα για μια ολόκληρη μέρα, Καλημέρα για μια ολόκληρη ζωή».

Η Μαρία Κυνηγού θα κηδευτεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, στις 3 το μεσημέρι, με πολιτική κηδεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.