fbpx
Διεθνές συνέδριο με θέμα «Τέχνη & Εκπαίδευση»

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Τέχνη & Εκπαίδευση»


Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση συνδιοργανώνουν διεθνές συνέδριο με θέμα: «Τέχνη & Εκπαίδευση: Διδακτικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις στο σχολείο του 21ου αιώνα». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου 2015, στο κτίριο της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109) με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων (έναρξη συνεδρίου: Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στις 18:00).

Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση σύγχρονων παιδαγωγικών προτάσεων, απόψεων και κατευθύνσεων για τη δυναμική σχέση Τέχνης και σχολείου, καθώς και η ανάπτυξη ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ λειτουργών και στελεχών της εκπαίδευσης, καλλιτεχνών, ειδικών παιδαγωγών-επιστημόνων αλλά και ερευνητών-διδασκόντων από τον χώρο των Τεχνών και της ανώτατης εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη. Παράλληλα με τις θεωρητικές εισηγήσεις και την παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια με αντικείμενο τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι διάφορες μορφές της Τέχνης (εικαστικά, χορός, μουσική κ.λπ.) στο σύγχρονο σχολείο. Η συμμετοχή στα εργαστήρια θα γίνεται με δελτία εισόδου και σειρά προτεραιότητας. Τα δελτία εισόδου θα εκδίδονται μία ώρα πριν από την έναρξη κάθε εργαστηρίου.

Στο τέλος του συνεδρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για την εξέλιξη των διαδικασιών και για το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να ενημερώνεστε από την επίσημη ιστοσελίδα του ΙΕΠ: www.iep.edu.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.