fbpx

«Ο ήλιος ο ηλιάτορας» του Ελύτη σε ελληνογερμανική έκδοση

«Ο ήλιος ο ηλιάτορας» του Ελύτη σε ελληνογερμανική έκδοση
Σε ελληνογερμανική έκδοση κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα Ο ήλιος ο ηλιάτορας του Οδυσσέα Ελύτη, από τον εκδοτικό οίκο Elfenbein, σε απόδοση στα γερμανικά των Günter Dietz και Μαρίας Μαυροπούλου.

Ο ήλιος ο ηλιάτορας είναι η απάντηση του νομπελίστα ποιητή για το μέλλον της Ελλάδας μετά την τρομαχτική εμπειρία του πραξικοπήματος του 1967. Στην αυτοεξορία του στο Παρίσι, ο Ελύτης δημιουργεί αυτό το παραμυθένιο-αλληγορικό ποίημα-πρόζα. Ο κυρίαρχος ήλιος στέκεται πάνω από όλη τη φύση για ένα καινούργιο ελληνικό όραμα ζωής και μια υψηλή διαύγεια του πνεύματος, μια ονειρική Ελλάδα.

«Είθε η έκδοση αυτής της κοινής προσπάθειας (η οποία υποστηρίχθηκε αυθόρμητα από τις Εκδόσεις Elfenbein) να είναι μια ζωηρή προτροπή, ιδίως σε εποχές πιεστικού νέου προσανατολισμού, για τη συνέχιση της ελληνογερμανικής πολιτιστικής προσέγγισης και φιλίας...» Günter Dietz, Ιούνιος 2015

Από τις Εκδόσεις Elfenbein έχουν επίσης κυκλοφορήσει: σε ελληνογερμανική έκδοση Το Άξιον Εστί (2001) και στα γερμανικά Τα όνειρα (2004).

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.