fbpx

Συναυλία «Η Κρήτη του Νίκου Καζαντζάκη» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Συναυλία «Η Κρήτη του Νίκου Καζαντζάκη» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης
Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου Κρήτης διοργανώνει συναυλία για την παρουσίαση του CD H Κρήτη του Νίκου Καζαντζάκη, σε μουσική Μανόλη Κουναλάκη, την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, ώρα 21:00, στη δημοτική πλαζ ΕΟΤ, με ελεύθερη είσοδο.

H Κρήτη του Νίκου Καζαντζάκη, το πολύμορφο μουσικό έργο του Μανόλη Κουναλάκη, βασίστηκε σε αποσπάσματα από το έργο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Η μελοποίηση του Καζαντζάκη από τον Μανόλη Κουναλάκη υπήρξε μια μακρόχρονη ενασχόληση του συνθέτη (1995-2010). Το αποτέλεσμα από τις μέχρι σήμερα παρουσιάσεις του έργου (Κρήτη, Κύπρος) έχει εντυπωσιάσει τόσο τους κριτικούς όσο και το κοινό, που μετέχει σε μια εξαίσια μουσική προσέγγιση. «Ο Καζαντζάκης δεν έγραψε ασφαλώς στίχους για τραγούδια», λέει ο Μανόλης Κουναλάκης. «Έκανα μια επιλογή από κομμάτια παρμένα αυτούσια μέσα από τα έργα Οδύσσεια και Τερτσίνες. Όταν τα διάβαζα, τα λόγια ήταν γεμάτα μουσική και η μουσική τους άρχισε να με συνεπαίρνει...» Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο πρόεδρος του Μουσείου Καζαντζάκη, Στέλιος Ματζαπετάκης, στον πρόλογο του έργου: «Ο Μανόλης Κουναλάκης κατάφερε να μελοποιήσει αριστοτεχνικά τους στίχους του μεγάλου συγγραφέα και να οδηγήσει την καρδιά μας μέσα από ένα όμορφο ακουστικό ταξίδι στη μέθεξη του λόγου και της μελωδίας».

Στη συναυλία λαμβάνουν μέρος εξαίρετοι άνθρωποι της μουσικής τέχνης: Βασίλης Σκουλάς, Παντελής Θαλασσινός, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μιχάλης Κλώντζας.

Η ηχογράφηση του CD έγινε ζωντανά (ταυτόχρονα όλοι μαζί οι παραπάνω καλλιτέχνες) στο Studio Sierra, ενώ οι φωνές, καθώς και οι συμπληρωματικές ηχογραφήσεις, έγιναν στο Home Studio του Πάρι Περισυνάκη, ο οποίος ανέλαβε την ενορχήστρωση και την επιμέλεια της παραγωγής.

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Παπαναστασίου (ακορντεόν), Γιάννης Μπελώνης (πιάνο), Κωστής Τυμπακιανάκης (κιθάρα), Γιάννης Αγγελόπουλος (μπάσο, τύμπανα), Πάρις Περισυνάκης (λύρα, λαούτο, μαντολίνο).
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Πάρις Περυσινάκης
Ηχοληψία: Χρήστος Αλεξάκης

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Τα έσοδα από την πώληση του CD θα διατεθούν για τις ανάγκες των Συλλόγων: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και Κέντρο Προστασίας Παιδιού Λασιθίου (παράρτημα Νεάπολης).

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.