fbpx

Παγκόσμια διάκριση για την Ελληνική Βιβλική Εταιρία

Παγκόσμια διάκριση για την Ελληνική Βιβλική Εταιρία
Στις 3-7 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ της Κορέας το παγκόσμιο συνέδριο των εκδοτών των Ηνωμένων Βιβλικών Εταιριών. Οι εργασίες έκλεισαν με την απονομή των Βραβείων Annie Vallotton, όπου επιβραβεύτηκε «Η δημιουργικότητα στο περιεχόμενο». Τα βραβεία πήραν το όνομά τους από τη σπουδαία εικονογράφο της Βίβλου Annie Vallotton. Οι απλές γραμμές των σχεδίων της έχουν δημοσιευτεί σε πάνω από 225 εκατομμύρια Αγίες Γραφές σε εκατοντάδες γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

Η Ελληνική Βιβλική Εταιρία κατέκτησε το βραβείο στην κατηγορία της παιδικής λογοτεχνίας για τη σειρά «Οι ιστορίες του Καλλίστρατου» της Βασιλικής Νευροκοπλή, σε εικονογράφηση της Αθηνάς Ρομπιέ. Η σειρά προσφέρει στους μικρούς, αλλά και στους ενήλικους αναγνώστες, ένα παραμυθένιο ψηλάφισμα στις παραβολές του Ευαγγελίου. Ο Καλλίστρατος είναι ο παραμυθάς που, αφού αφηγείται στα παιδιά μια ιστορία του Θεού με τον δικό του τρόπο, ύστερα πλάθει γι’ αυτήν ένα παραμύθι.

«Οι ιστορίες του Καλλίστρατου» έχουν ταξιδέψει τα τρία τελευταία χρόνια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και έχουν παρουσιαστεί σε εκατοντάδες παιδιά σε συνεργασία με δημοτικά σχολεία, εκκλησίες, δημοτικές βιβλιοθήκες, πολιτιστικά κέντρα και βιβλιοπωλεία. Πολύ συχνά οι μαθητές δραματοποιούν τα κείμενα και τα παρουσιάζουν ως θεατρικά έργα. Μάλιστα, ένας ερασιτεχνικός θίασος στη Θεσσαλονίκη έχει ανεβάσει τη μουσικοθεατρική παράσταση Ο Καλλίστρατος και οι περιπέτειες των χαρισμάτων, που βασίζεται στο δεύτερο βιβλίο της σειράς.

 

Παγκόσμια διάκριση για την Ελληνική Βιβλική Εταιρία

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρίτο βιβλίο της σειράς, Ο Καλλίστρατος και η Πολιτεία των Αηδονιών, αποτέλεσε ένα από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά την υλοποίηση του πιλοτικού Εθνικού eTwinning Έργου «Στο σχολείο μου δημιουργώ, συμμετέχω και συνυπάρχω αρμονικά» (σχολική χρονιά 2014-2015), που έχει ως στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτοπροστασίας των μαθητών ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό.Το eTwinning είναι μια ευρωπαϊκή εκπαιδευτική διαδικτυακή πλατφόρμα συνεργασίας, μέσω της οποία γίνονται αδελφοποιήσεις σχολείων από όλη την Ευρώπη. Ο Καλλίστρατος και η Πολιτεία των Αηδονιών εντάχθηκε στα υλικά επεξεργασίας της ενότητας «Ρωτάω για να πάρω – Σεβασμός στα προσωπικά αντικείμενα και την περιουσία» και με έναυσμα το βιβλίο πραγματοποιήθηκαν δράσεις φιλαναγνωσίας, δραματοποίηση του παραμυθιού, συνάντηση μαθητών με τη συγγραφέα και απόδοση αποσπάσματος του παραμυθιού από μαθητές με κουκλοθέατρο.Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιούν μαθητές από δημοτικά σχολεία της Αστυπάλαιας, του Πύργου Ηλείας και του Ωραιόκαστρου Θεσσαλονίκης.

Παγκόσμια διάκριση για την Ελληνική Βιβλική Εταιρία

Μέχρι σήμερα στη σειρά κυκλοφορούν οι εξής τίτλοι:

Ο Καλλίστρατος και το χωράφι της καρδιάς, που βασίζεται στην παραβολή του καλού σπορέα.

Ο Καλλίστρατος και οι περιπέτειες των χαρισμάτων, που βασίζεται στην παραβολή των ταλάντων.

Ο Καλλίστρατος και η Πολιτεία των Αηδονιών, που βασίζεται στην παραβολή για τα δύο σπίτια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.