fbpx

Η «Συναισθηματική διαλεκτική» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η «Συναισθηματική διαλεκτική» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς επισκέπτεται στις 16 και 17 Μαΐου τη Θεσσαλονίκη, για να πραγματοποιήσει διήμερο σεμινάριο «Συναισθηματικής διαλεκτικής» στο Μέγαρο Μουσικής εκεί. Η επιτυχία των προηγούμενων κύκλων του σεμιναρίου το έχει καθιερώσει πλέον στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τη μέθοδο υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης, την οποία διδάσκει εδώ και δέκα χρόνια με απόλυτη επιτυχία στην Αθήνα, αλλά και που έχει διδάξει σε περισσότερους από 20 δήμους, συλλόγους και ομάδες σε Ελλάδα και Κύπρο. Αναγνωρίζοντας καλύτερα τα συναισθήματά μας, γνωρίζουμε πιο βαθιά τον ίδιο τον εαυτό μας, ενισχύοντας την αγάπη μας γι' αυτόν και την αυτοπεποίθησή μας. Δίνουμε λόγο και σωστή έκφραση στο συναίσθημα. Ενδυναμώνουμε την αυτοεκτίμηση με νέες ασκήσεις και «διαδρομές». Οι συμμετέχοντες στην εφαρμογή της μεθόδου αυτής ανακαλύπτουν τη θερμή και ουσιαστική επικοινωνία μέσα από λόγο-διάλογο, από μουσική και κίνηση, αλλά και μέσα από την επαφή τους με σημαντικούς συγγραφείς και κείμενα του παγκόσμιου θεάτρου.

Η μέθοδος αποτελείται από ξεχωριστές ενότητες και περιλαμβάνει ασκήσεις σε: διαφραγματική αναπνοή και υποκριτική, διαχείριση και έκφραση συναισθημάτων, ενίσχυση αυτοπεποίθησης και διαμόρφωση προσωπικής εικόνας, ασκήσεις αυτοεκτίμησης, στοιχεία αυτοσχεδιασμού, γλώσσα σώματος, ικανότητες επικοινωνίας, σκηνική παρουσία, ορθοφωνία.

Η μέθοδος απευθύνεται κυρίως σε όσους θέλουν να βιώσουν τη μαγεία των ρόλων για να ενεργοποιήσουν το προσωπικό τους υλικό και τις εσωτερικές τους δυνάμεις, ανακαλύπτοντας δημιουργικές διεξόδους στην καθημερινότητά τους.

Στο τέλος του σεμιναρίου δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η «Συναισθηματική διαλεκτική» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Για δηλώσεις συμμετοχής, τηλ.: 6946.105520, κ. Σοφία Ρίζου.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Διάρκεια σεμιναρίου: 6 ώρες, Σάββατο 16/5 11:00-14:00, Κυριακή 17/5 11:00-14:00
Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ, 30 ευρώ (για ανέργους, φοιτητές)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.