fbpx

Οι «Βιβλίων Τόποι» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Οι «Βιβλίων Τόποι» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων θα επισκεφθούν την Παρασκευή 27 Μαρτίου, στις 7.00μ.μ., οι «Βιβλίων Τόποι».

Ιδρυμένη από τον πρώτο δήμαρχο Αθηναίων Ανάργυρο Πετράκη (1835-1857), η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων άρχισε τη λειτουργία της το 1936 και έχει σήμερα στις συλλογές της 55.000 βιβλία ποικίλης θεματολογίας. Η σημαντικότερη συλλογή της είναι το αρχείο εφημερίδων (από το 1863 έως σήμερα) και περιοδικών (από το 1834 έως σήμερα), το αρχείο ΦΕΚ (από το 1833 έως σήμερα), η συλλογή καρτ-ποστάλ και η ειδική ενότητα με βιβλία και φωτογραφικό αρχείο για την ιστορία της πόλης της Αθήνας.

Η επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης) είναι η τέταρτη επίσκεψη-ξενάγηση σε βιβλιοθήκες της Αθήνας που διοργανώνουν οι «Βιβλίων Τόποι». Η δράση είναι μια πρωτοβουλία της φιλολόγου και δημοσιογράφου του βιβλίου Λαμπρινής Κουζέλη. Σκοπός είναι η γνωριμία του κοινού με μία βιβλιοθήκη κάθε μήνα – με το κτίριό της, τις συλλογές της, την ιστορία της, τις υπηρεσίες της.

Οι «Βιβλίων Τόποι» επισκέφθηκαν ήδη μεγάλες γενικές και ειδικές ερευνητικές βιβλιοθήκες, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής. Θα ακολουθήσουν η Επιστημονική και Τεχνολογική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, η Οικονομική Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη.

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, το προσωπικό της βιβλιοθήκης και μέλη της Επιτροπής Βιβλιοθηκών του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα μιλήσουν για την ιστορία της βιβλιοθήκης και τις υπηρεσίες που προσφέρει μια δημοτική βιβλιοθήκη, μια από τις λεγόμενες λαϊκές βιβλιοθήκες, στους δημότες της πόλης, παιδιά και ενηλίκους. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους της βιβλιοθήκης και στις ειδικές συλλογές της.

Ώρα έναρξης ξενάγησης: 7.00μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη, κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.