«Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΝΟΜΠΕΛ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ» ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ

«Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΝΟΜΠΕΛ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ» ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ

«Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΝΟΜΠΕΛ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ» ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ
Με αφορμή τα 50 χρόνια από την ανακάλυψη του οπερονίου και τη συμβολή του στη γονιδιακή ρύθμιση των ενζύμων, έχει προγραμματιστεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τη συμβολή των γαλλικών Νόμπελ στην έρευνα, την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, ώρα 19:30, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). Πριν από 50 χρόνια, οι Γάλλοι ερευνητές του Ινστιτούτου Pasteur: François Jacob, André Lwoff και Jacques Monod πήραν το βραβείο Νόμπελ στη Φυσιολογία και Ιατρική για τις ανακαλύψεις τους σχετικά με τη γενετική ρύθμιση της λειτουργίας των ενζύμων. Οι ανακαλύψεις αυτές καταξίωσαν τη μοριακή βιολογία ως αυτόνομο ερευνητικό πεδίο.

Ομιλητές: Michel Morange, καθηγητής Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Paris 6, διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών, École Normale Supérieure, και Στρατής Αβραμέας, επίτιμος καθηγητής, Ινστιτούτο Pasteur, διευθυντής Ερευνών, CNRS, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Συντονισμός: Φραγκίσκος Κολίσης, καθηγητής στο ΕΜΠ, και Λαοκρατία Λάκκα, Δρ. Βιολογίας.

Το βιβλίο του Michel Morange Η ζωή, η εξέλιξη και η Ιστορία κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Δίαυλος (μτφρ. Λαοκρατία Λάκκα, 2013).

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Οι νικητές των βραβείων του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ για το 2018

Με το μήνυμα «Το μικρό είναι μεγάλο μέσα σ’ ένα βιβλίο», το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ πραγματοποίησαν,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ηλίας Γκρης - Σαν άλλος Οιδίποδας - εκδήλωση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: