fbpx

«ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Το εμβληματικό θεατρικό έργο της νεότητας του Νίκου Καζαντζάκη Ξημερώνει, Δράμα εις πράξεις τρεις, παρουσιάζεται την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: η Νίκη Σταύρου, διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη, ο επιμελητής της έκδοσης Νίκος Μαθιουδάκης, η πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, ποιήτρια Ζωή Σαμαρά, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Υδρία, συγγραφέας Τάσος Αρβανιτάκης, ενώ τον συντονισμό θα έχει ο δημοσιογράφος Στέλιος Λουκάς.

Αποσπάσματα από το θεατρικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη Ξημερώνει θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μαριλένα Λιακοπούλου και Αλέξανδρος Βοζινίδης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί ταινία για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Σημειώνεται ότι στις 18 Φεβρουαρίου 2015 συμπληρώνονται 132 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα και 9 χρόνια από τον θάνατο της Ελένης Καζαντζάκη.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, οι Εκδόσεις Καζαντζάκη, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Υδρία Τάσου και Τιτίκας Αρβανιτάκη και η εκπομπή «Ένα βιβλίο ένα ταξίδι» της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.