fbpx

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΤΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΤΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Στο καυτό θέμα της ενιαίας τιμής του βιβλίου αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε στον Αλέξη Τσίπρα ο εκδότης Στέφανος Πατάκης, στις 30/1/2015, τονίζοντας τη σημασία της επαναφοράς του προηγούμενου νόμου για τον κλάδο του βιβλίου και υπενθυμίζοντας τη σχετική δέσμευση του σημερινού πρωθυπουργού. Η επιστολή του Στέφανου Πατάκη κοινοποιήθηκε και στους: Γιώργο Σταθάκη, υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, και Νίκο Ξυδάκη, αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΤΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Πριν απ' όλα θέλω να σας συγχαρώ για την ανάληψη του πρωθυπουργικού αξιώματος και να σας ευχηθώ καλό κουράγιο και επιτυχία στο έργο σας.
Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας θέλω να επανέλθω στο βασικό θέμα για τον κλάδο του βιβλίου, δηλαδή την επαναφορά του συστήματος της ενιαίας τιμής του βιβλίου, που έχει ουσιαστικά καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που προσφέρατε στην υπόθεση του βιβλίου και του πολιτισμού της χώρας μας υποσχόμενος στην ομιλία σας στο θέατρο Ακροπόλ ότι ένα από τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνησή σας θα είναι η επαναφορά του νόμου της ενιαίας τιμής του βιβλίου.
Σας γνωρίζω, κ. Πρωθυπουργέ, ότι το βιβλίο και ο πολιτισμός της χώρας έχει ήδη υποστεί μεγάλο πλήγμα από την κατάργηση του παραπάνω συστήματος. Ο κόσμος του βιβλίου και του πολιτισμού αναμένει από εσάς να υλοποιήσετε τη σημαντική σας δέσμευση για την επαναφορά της ενιαίας τιμής του βιβλίου.
Νομίζω ότι εκφράζω όλο τον κλάδο του βιβλίου ευχαριστώντας σας για τη συνδρομή αυτή.
Με τιμή,
Στέφανος Πατάκης
Εκδότης

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.