fbpx

ΟΙ «ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΠΟΙ» ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ»

ΟΙ «ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΠΟΙ» ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ»
Τη μεγαλύτερη μουσική βιβλιοθήκη της Ελλάδας θα επισκεφθούν το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, στις 11π.μ., οι «Βιβλίων Τόποι». Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» εγκαινιάστηκε το 1997 και τον Φεβρουάριο του 2015 θα συμπληρώσει 18 χρόνια λειτουργίας. Συστάθηκε το 1995 από τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής, βάσει μιας μεγάλης δωρεάς του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, με σκοπό «να προσφέρει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επιστημονική πληροφόρηση σχετικά με τη μουσική και τις υπόλοιπες τέχνες, που να ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα».

Η επίσκεψη στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη (ΜΜΒ) είναι η δεύτερη επίσκεψη-ξενάγηση σε βιβλιοθήκες της Αθήνας που διοργανώνουν οι «Βιβλίων Τόποι». Η δράση είναι μια πρωτοβουλία της φιλολόγου και δημοσιογράφου του βιβλίου Λαμπρινής Κουζέλη. Σκοπός είναι η γνωριμία του κοινού με μία βιβλιοθήκη κάθε μήνα – με το κτίριό της, τις συλλογές της, την ιστορία της, τις υπηρεσίες της. Η αρχή γίνεται με τις μεγάλες γενικές και ειδικές ερευνητικές βιβλιοθήκες: Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Βιβλιοθήκη της Βουλής, Επιστημονική και Τεχνολογική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Οικονομική Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Αθηνών. Οι επισκέψεις ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2014 από την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», η διευθύντριά της Στεφανία Μεράκου και το προσωπικό της βιβλιοθήκης θα ξεναγήσουν τα μέλη της ομάδας στους χώρους της βιβλιοθήκης, ενώ εξασφαλίστηκε άδεια και για επίσκεψη στα συνήθως απρόσιτα στο κοινό βιβλιοστάσια και αρχειοστάσια της βιβλιοθήκης.

Ώρα έναρξης ξενάγησης: 11π.μ.
Είσοδος ελεύθερη, κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.