fbpx

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ «Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΧΟΥΣ»

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ «Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΧΟΥΣ»
Η δραματοθεραπεία ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των ψυχοθεραπειών μέσω Τέχνης (όπως η μουσικοθεραπεία, η χοροθεραπεία και η εικαστική θεραπεία) και μπορεί να λειτουργήσει σε ομαδικό ή ατομικό επίπεδο. Στόχος της δραματοθεραπείας είναι να αναπτύξει την υγιή πλευρά του ατόμου, να το διδάξει νέους τρόπους διαπραγμάτευσης και αντιμετώπισης των καταστάσεων της ζωής του, επιφέροντας έτσι την ψυχική και συναισθηματική του ισορροπία. Βοηθά την έκφραση και πέρα από τον λόγο διευρύνει τον επικοινωνιακό ορίζοντα του ατόμου, κινητοποιεί τη φαντασία και τη χαρά του παιχνιδιού και της δημιουργικότητας. Μέσα από τις τεχνικές της (role-playing, κίνηση, ζωγραφική, κατασκευή και αφήγηση ιστοριών, μάσκες κ.λπ.) επιτυγχάνεται η διερεύνηση των εμπειριών του ατόμου και η ανάπτυξη του φάσματος των συναισθηματικών και κοινωνικών ρόλων που διαδραματίζει στη ζωή του, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται ο ρόλος του σώματος στην κατεύθυνση της ψυχοσωματικής θεώρησης του ανθρώπου.

Κατά τη διάρκεια εννέα μηνών (Οκτώβριος 2014 – Ιούνιος 2015), με μηνιαίες συναντήσεις διάρκειας τεσσάρων ωρών, δίνεται η ευκαιρία, πέρα από τη μέθοδο της δραματοθεραπείας, να γνωρίσουμε καλύτερα και ο ένας τον άλλο.

Σάββατο 17/1: Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΧΟΥΣ

«Μύθος... Προέρχεται από το μῡ, αυτό που λέγεται με κλειστό το στόμα και μιλάει για μια αλήθεια που έχει χαθεί μέσα στον χρόνο...»

Μέσα από την ιστορία του Νάρκισσου και της Ηχούς θα ανακαλύψουμε τον τρόπο που σχετιζόμαστε – πρέπει όλα να γυρίζουν γύρω μας ή επαναλαμβάνουμε όσα ακούμε; Μας ακούνε οι άνθρωποι γύρω μας; Μας βλέπουν πραγματικά ή έχουν εγκλωβιστεί στην εικόνα μας;

Οι συνθήκες της καθημερινής ζωής μάς κατακλύζουν με τόσα ερεθίσματα, που καμιά φορά δεν προλαβαίνουμε να τα αφομοιώσουμε, δεν προλαβαίνουμε να κοιτάξουμε τους ανθρώπους που περνούν από δίπλα μας, τους ανθρώπους που ζουν δίπλα μας. Θεωρούμε αυτονόητο πως οι άλλοι μάς καταλαβαίνουν, ξέρουν τι σκεφτόμαστε και τι αισθανόμαστε.

Οι νέες τεχνολογίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μετατρέψει τις ανθρώπινες σχέσεις σε συντομογραφίες και εικονίδια συναισθημάτων. Μέσα από την ταχύτατη αλλαγή των καθημερινών μας εικόνων, καλούμαστε να επικοινωνήσουμε, έχοντας όμως ξεχάσει πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό.

Εξερευνώντας τον αντίκτυπο της κρίσης μέσα μας στον προηγούμενο κύκλο των βιωματικών εργαστηρίων μας (Ιανουάριος-Ιούνιος 2014), «ανακαλύψαμε» ανάμεσα σε άλλα πως η επικοινωνία είναι ο τρόπος για να ξεπεράσουμε εμπόδια, να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και τις σκέψεις μας, να δημιουργήσουμε ουσιαστικές σχέσεις.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ:

Ειρήνη Καβαλάρη, Θεατρολόγος – Δραματοθεραπεύτρια, μέλος της ΕΔΠΕ
Ανδρονίκη Νικολακάκη, Κοινωνιολόγος – Δραματοθεραπεύτρια
Μαρία Σούμπερτ, Θεατρολόγος – Δραματοθεραπεύτρια, μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΠΕ

Ώρες εργαστηρίων: 11.00-15.00

Κόστος συμμετοχής ανά εργαστήριο: 30€, 20€ (για ανέργους). Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.
Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας Αιών: Πρατίνου 72, Αθήνα 11634 (πλησίον ΜΕΤΡΟ Ευαγγελισμός)
Δηλώσεις συμμετοχής – Πληροφορίες, τηλ.: 6938255522, 6948276276, 6938560299
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: Βιωματικά εργαστήρια Δραματοθεραπείας 'Η κρίση μέσα μας'

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.