fbpx

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ 59η ΔΙΕΘΝΗ EΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ 59η ΔΙΕΘΝΗ EΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ
Μετά την παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φραγκφούρτης, το Ελληνικό Περίπτερο συνεχίζει το ταξίδι του στην 59η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Βελιγραδίου, η οποία πραγματοποιείται από 26 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2014, με τιμώμενη χώρα την Κίνα. Συμμετέχουν ακόμη οι χώρες: Ινδία (τιμώμενη χώρα του χρόνου), Ιαπωνία, Ιράν, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ρωσία, Αυστραλία, Αγκόλα, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ιράν, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ.

Την ελληνική παρουσία συντονίζει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Γραμμάτων του ΥΠΠΟ, ενώ στο περίπτερο θα φιλοξενηθεί και ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την οργανωτική φροντίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης.

Στο Ελληνικό Περίπτερο θα παρουσιαστούν θεματικές εκθέσεις βιβλίων (βραβευμένα βιβλία, μεταφρασμένα βιβλία, λευκώματα κ.ά.) με τη συνοδεία αντίστοιχου έντυπου υλικού, ενώ μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην προβολή και προώθηση της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (7-10 Μαΐου 2015), με κεντρική αφίσα η οποία θα κοσμεί το περίπτερο, καθώς και του προγράμματος ενίσχυσης μεταφράσεων ΦΡΑΣΙΣ. Θα εκτεθούν επίσης 20 ανθολογίες ελληνικής λογοτεχνίας σε διάφορες γλώσσες, από τη βιβλιοθήκη του ΕΙΠ.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα της 59ης ΔΕΒ Βελιγραδίου περιλαμβάνει και εκδηλώσεις που αφορούν ελληνικά βιβλία, με την υποστήριξη του ΕΙΠ: μία ποιητική συλλογή του Γιάννη Ρίτσου (Εκδόσεις Κον) και την παρουσίαση του πρόσφατα εκδοθέντος στη Σερβία βιβλίου Το θαύμα της αναπνοής του Δημήτρη Σωτάκη (Εκδόσεις Κέδρος), ο οποίος θα συμμετάσχει προσκεκλημένος από τον εκδοτικό οίκο Clio.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τρίτη 29/10, 14.00, Αίθουσα Arena, Περίπτερο 1: Παρουσίαση των νέων εκδόσεων του εκδοτικού οίκου Kov, που περιλαμβάνει μία ποιητική συλλογή του Γιάννη Ρίτσου.

Παρασκευή 31/10, 18.00-20.00, Περίπτερο του εκδοτικού οίκου Clio: Συνάντηση του συγγραφέα Δημήτρη Σωτάκη και της μεταφράστριας Mina Radulovic με αναγνώστες και δημοσιογράφους. 21.00, Βιβλιοπωλείο Geca Kon (οδός Knez Mihailova 12): Συνάντηση του Δημήτρη Σωτάκη με αναγνώστες.

Σάββατο 1/11, 13.00, Χώρος παρουσίασης βιβλίων, Αίθουσα 1 της Έκθεσης Βελιγραδίου (Bul. Vojvode Mišića): Παρουσίαση της σερβικής έκδοσης του βιβλίου Το θαύμα της αναπνοής. Συμμετέχουν: Δημήτρης Σωτάκης, συγγραφέας του βιβλίου, Vule Žurić, συγγραφέας, Zoran Hamović, εκδότης και επιμελητής, Νίκος Τσιτσιμελής, πολιτιστικός σύμβουλος της Εστίας Βελιγραδίου του ΕΙΠ. 15.00, Ακαδημία Καλών Τεχνών (οδός Nemanjina 28): Συνάντηση του Δημήτρη Σωτάκη με φοιτητές της Ακαδημίας.

Πληροφορίες για τη ΔΕΒ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ δείτε εδώ.
[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

Εικαστικό: ατελιέ diastixo.gr ©

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.