ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ & ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ & ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ & ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) υποδέχεται πρώτη φορά στους χώρους του τους μικρούς βιβλιόφιλους, σε μια τριήμερη γιορτή αφιερωμένη στο παιδικό και το εφηβικό βιβλίο. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στον κήπο του Ιδρύματος (Έπαυλη Μποδοσάκη, Παλαιό Ψυχικό). Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στις επισκέψεις οργανωμένων ομάδων μαθητών, ενώ το Σαββατοκύριακο όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό κάθε ηλικίας.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, τα παιδιά και οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο και τον πλούτο του παιδικού και εφηβικού βιβλίου μέσα από 40 εκδηλώσεις: παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, συζητήσεις, εργαστήρια, που θα οργανωθούν με πρωτοβουλία 15 εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου. Παράλληλα, υπό τον συντονισμό του ΕΙΠ, οργανώνονται δύο εκδηλώσεις που θα εμπλουτίσουν τον βασικό κορμό του προγράμματος και θα δώσουν έναν ιδιαίτερο τόνο στο Φεστιβάλ, καθώς απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες: (α) Αφιέρωμα στον Αίσωπο από το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και την Ομάδα «Μύθο», και (β) Μια βραβευμένη παράσταση κουκλοθεάτρου από την Ομάδα Τέχνης «Νεύμα». Επίσης, το Φεστιβάλ έχει την πολύτιμη συνεργασία του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, μέλη του οποίου θα οργανώσουν δρώμενα για παιδιά με αφορμή την υπό έκδοση συλλογή ιστοριών του Κύκλου με γενικό τίτλο Το γέλιο κάνει καλό και στο σχολείο! (στην οποία συμμετείχαν 88 «ζευγάρια» συγγραφέων και εικονογράφων). Τέλος, σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, μια Γωνιά Ανάγνωσης στη σκιά μιας μεγάλης και φιλόξενης φλαμουριάς θα περιμένει τους μικρούς και μεγαλύτερους βιβλιόφιλους να κάνουν ένα διάλειμμα από τις εκδηλώσεις και να ξεφυλλίσουν βιβλία με θέμα τα δέντρα – ευγενική προσφορά των εκδοτών.

Ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, 09:00-14:00 (αποκλειστικά για οργανωμένες ομάδες μαθητών)

Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Οκτωβρίου, 10:00-18:00 (εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό)

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και το πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ.

Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Στρατηγού Καλλάρη 50 (Έπαυλη Μποδοσάκη), TK 154 52, Παλαιό Ψυχικό, τηλ.: 210-6776540.

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

*  Το email σας:

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.