ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Δημήτρης Στεφανάκης Ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης θα χριστεί Ιππότης Γραμμάτων και Τεχνών (Chevalier des Arts et des Lettres) από το Γαλλικό Κράτος, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, στις 19:30. Το Τάγμα των Γραμμάτων και Τεχνών, το οποίο θα πραγματοποιήσει τη βράβευση του συγγραφέα, διαχειρίζεται εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας την επιβράβευση των διακριθέντων για τη δημιουργικότητά τους στον καλλιτεχνικό ή λογοτεχνικό τομέα ή για τη συμβολή τους στην προώθηση των τεχνών και των γραμμάτων στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο.

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961 και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει μεταφράσει έργα των Σολ Μπέλοου, Ε.Μ. Φόρστερ, Γιόζεφ Μπρόντσκι, Προσπέρ Μεριμέ κ.ά. Το βιβλίο του Μέρες Αλεξάνδρειας, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, εκδόθηκε πρόσφατα στα γαλλικά σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και τιμήθηκε με το Prix Méditerranée Étranger. Κυκλοφορεί επίσης στα ισπανικά και τα αραβικά. Ο Δημήτρης Στεφανάκης τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2011 και ήταν υποψήφιος για το Prix du Livre Européen 2011. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά του Φιλμ νουάρ, το οποίο πρόσφατα μεταφράστηκε στα γαλλικά, Άρια, ο κόσμος από την αρχή και Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι.

Ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης θα χριστεί Ιππότης Γραμμάτων και Τεχνών (Chevalier des Arts et des Lettres) από το Γαλλικό Κράτος, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, στις 19:30. 

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ηλίας Γκρης - Σαν άλλος Οιδίποδας - εκδήλωση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: