fbpx

Ο ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΪ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΪ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Είναι δύσκολο να μιλήσεις για πνευματικότητα σε κάποιον που δεν έχει δουλειά». Έτσι άρχισε την εισαγωγή για το νέο βιβλίο του, Ο δρόμος της πνευματικότητας (Εκδόσεις opera), ο διάσημος ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Χόρχε Μπουκάι στη συνέντευξη τύπου χθες, Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014. «Μια κρίση μπορεί να είναι ολέθρια, αλλά ο φόβος γι' αυτή μπορεί να είναι πιο καταστροφικός».

Ο δημοφιλής συγγραφέας συνοδεύεται στο ταξίδι του στην Ελλάδα από τον γιο του, Ντέμιαν Μπουκάι, επίσης ψυχίατρο και συγγραφέα, ο οποίος επισήμανε πως έχει αρκετές διαφορές με τον πατέρα του, αλλά δεν τις δημιουργεί σκόπιμα. Και ο πατέρας συμπλήρωσε για τον γιο: «Ο Ντέμιαν γράφει ως συγγραφέας, εγώ αντιλαμβάνομαι ως συγγραφέας». Και κατέληξε: «Δεν είμαι συγγραφέας που κάνει και περιστασιακά ψυχανάλυση, είμαι ένας ψυχοθεραπευτής που γράφει. Άλλωστε, τα βιβλία που γράφω δεν υποκαθιστούν την ψυχοθεραπεία. Αλλά είναι αλήθεια πως μόνο μέσω της μεταφοράς και της αλληγορίας μπορείς να εξηγήσεις το ανεξήγητο».

Ο Χόρχε Μπουκάι παρουσιάζει το νέο του βιβλίο στο Μουσείο Μπενάκη σήμερα, Τρίτη 17/06/2014, στις 19:30, και θα βρίσκεται για υπογραφή βιβλίων στο κατάστημα Public Συντάγματος την Τετάρτη 18/06/2014, στις 17:00.

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.