fbpx

6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΑ

6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΑ

Το Φεστιβάλ Λογοτεχνία εν Αθήναις (Φεστιβάλ ΛΕΑ) δίνει ραντεβού, για 6η συνεχή χρονιά, με τον ισπανόφωνο πολιτισμό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ ΛΕΑ, που δεν θα μπορούσε να λείπει από την πολιτιστική ζωή της Ελλάδας, αποτελεί πόλο αναφοράς για την ελληνο-ιβηροαμερικανική λογοτεχνία στην Ευρώπη. Εδώ «συναντιούνται» οι δύο όχθες του Ατλαντικού, 14 έθνη ή αλλιώς πεντακόσια εκατομμύρια ισπανόφωνοι από ολόκληρο τον κόσμο, μέσω της λογοτεχνίας αλλά και γενικότερα του πολιτισμού.

Το 6ο ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνία εν Αθήναις διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΛΕΑ Φεστιβάλ – διαπολιτισμική ανάπτυξη, το πολιτιστικό περιοδικό Sol Latino και το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και τις Πρεσβείες της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Χιλής, της Κούβας, του Μεξικού, του Παναμά, του Περού, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ουρουγουάης, της Βενεζουέλας και την Πρεσβεία της Κολομβίας στην Ιταλία, το επίτιμο προξενείο της Παραγουάης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 2-14 Ιουνίου, θα παρουσιαστεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μία μεγάλη πολιτιστική γιορτή που συμπεριλαμβάνει:

Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας Ιβηροαμερικανών γυναικών που ζουν στην Ελλάδα.

Έκθεση γελοιογραφίας – αφιέρωμα στον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες με 75 σκιτσογράφους από την Ιβηρική Χερσόνησο και τη Λατινική Αμερική.

Πρεμιέρα της ταινίας Α των Στάθη Αθανασίου και Πέδρο Ολάγια, της πρώτης ελληνικής «συμμετοχικής» (crowdfunding) ταινίας.

Εργαστήρι γαστρονομίας ισπανικής κουζίνας από τη Μάργκα Μπάρος.

Προβολή ποδοσφαιρικών αγώνων Mundial.

Εκδηλώσεις-αφιερώματα στους Ελ Γκρέκο και Καζαντζάκη.

Ημέρες αφιερωμένες αποκλειστικά στον έντεχνο λόγο, με συναντήσεις, στρογγυλές τράπεζες, ποιητικές βραδιές, κουκλοθέατρο, χορό και συναυλίες.

Πρώτη φορά φέτος, το Φεστιβάλ ΛΕΑ «προσγειώνεται» σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας με έντονη πολιτιστική ζωή, όπως: το Ινστιτούτο Θερβάντες, η Στοά του Βιβλίου, το Polis Αrt Café, το Abanico, το Art Bar Poems & Crimes, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το επίσημο Βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ ΛΕΑ, το Λεξικοπωλείο.

Επίσης, από τις 10 έως τις 14 Ιουνίου στο Polis Art Café θα υπάρχει κάθε βράδυ ζωντανή μουσική και θα προβάλλονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες του Mundial της Βραζιλίας. Στις 14 Ιουνίου θα κλείσει το Φεστιβάλ ΛΕΑ με τον αγώνα Ελλάδα-Κολομβία και με ένα εξαιρετικό λάτιν πάρτι.

Επιπλέον, στη φετινή διοργάνωση, σημείο παρουσίασης και συνάντησης της ισπανόφωνης και της πορτογαλόφωνης γραμματείας (Πορτογαλία και Βραζιλία), θα παραστούν πολυαναμενόμενες και δημοφιλείς προσωπικότητες του πολιτισμού απ' όλο τον κόσμο, όπως οι: Πέτρος Μάρκαρης, Στάθης Αθανασίου, Γιάννης Σμαραγδής, Δημήτρης Στεφανάκης, Νίκος Μαθιουδάκης από την Ελλάδα, William Ospina από την Κολομβία, Myriam Moscona από το Mεξικό, Federico Natham Quintet, Graciela Rodríguez από την Ουρουγουάη, Βασιλική Κωνσταντινίδου από τη Βραζιλία, Pedro Olalla, Alfonso Mateo Sagasta, Juan Vicente Piqueras, Οlga Merino, Chantal Maillard και Flavia Company από την Ισπανία.

Είσοδος ελεύθερη. Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα γίνουν στα ελληνικά ή/και με μετάφραση στα ελληνικά.

Σημεία συνάντησης:

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα / Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», Μέγαρο Μακεδονία, Λ. Συγγρού 367, Παλαιό Φάληρο / Στοά του Βιβλίου και Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα / Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός / Το Λεξικοπωλείο, Στασίνου 13, Παγκράτι (Επίσημο βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ) / Poems & Crimes Art bar, Αγ. Ειρήνης 17, Μοναστηράκι / Abanico, Κολοκοτρώνη 12, Σύνταγμα.
Για περισσότερες πληροφορίες: lea-festival.com

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.