fbpx

Η ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΕΠΙΤΙΜΗ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

Η ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΕΠΙΤΙΜΗ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

 

Από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προτάθηκε η αναγόρευση της συγγραφέα Άλκης Ζέη σε επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου. Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα και η αναγόρευση θα γίνει το φθινόπωρο του 2014. Πριν από δύο χρόνια, τον Νοέμβριο του 2012, έγινε η αναγόρευσή της σε επίτιμη διδάκτορα από τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η Άλκη Ζέη είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, πολυβραβευμένη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τα πιο σημαντικά βραβεία. Φέτος, είναι –δεύτερη φορά– υποψήφια για το σπουδαίο βραβείο παιδικής λογοτεχνίας «Άστριντ Λίντγκρεν». Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και προτείνονται για ανάγνωση και μελέτη σε πολλά σχολεία του εξωτερικού. Το έργο της διακρίνεται για τα ζωηρά αφηγηματικά πρόσωπα, το διάσπαρτο χιούμορ, το νεύρο, την καλοδουλεμένη πλοκή και την εξαιρετική λογοτεχνικότητα. Χωρίς ίχνος διδακτισμού, η Άλκη Ζέη δίνει μέσα από τα βιβλία της αφορμή για προβληματισμό και περισσότερη αναζήτηση πάνω σε πλήθος διαχρονικών αξιών και σύγχρονων κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων. Τα σημερινά παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κείμενά της και μέσα από τα σχολικά τους βιβλία, όπου είναι ανθολογημένα έργα της.

Η Άλκη Ζέη είναι μια σταθερή αξία για τη σύγχρονη λογοτεχνία μας και παραμένει ενεργή μέχρι σήμερα, γράφοντας έργα κυρίως για παιδιά, που όμως απευθύνονται και στους ενήλικες. Το πλούσιο συγγραφικό έργο της, που έχει αγαπηθεί πολύ από το κοινό και αποτελεί σταθμό στην Ιστορία της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.