fbpx

Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ – Ο ΛΟΓΟΣ

Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ – Ο ΛΟΓΟΣ

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαΐου, στις 19.00-02.00, ο κύκλος ομιλιών και συζητήσεων «Νύχτα της φιλοσοφίας», με τη συμμετοχή πολλών φιλοσόφων και συγγραφέων. Η Ελλάδα περνάει κρίση, όπως και η Ευρώπη. Επειδή η λογοτεχνία και οι καλλιτέχνες έχουν τη δύναμη να μας κάνουν να νιώσουμε τη ζωή και τα οδυνηρά απρόοπτά της, αλλά και το μέλλον, επειδή η φιλοσοφία και οι στοχαστές μπορούν να αποκρυπτογραφούν μέσω της λογικής τη σκοτεινή πραγματικότητα, η «Νύχτα της φιλοσοφίας» στοχεύει να προσφέρει πολλαπλές προσεγγίσεις στο ζήτημα αυτό, συνδυάζοντας τις φωνές Ελλήνων και Γάλλων φιλοσόφων και συγγραφέων, γύρω από το πρωταρχικό ζήτημα του λόγου.

Συμμετέχουν περισσότεροι από 30 φιλόσοφοι, σε ατομικές ομιλίες ή σε στρογγυλές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και οι: Ali Benmakhlouf, Barbara Cassin, Michel Deguy, Dimitri El Murr, Martine de Gaudemar, Jean-Baptiste Gourinat, Michel Guérin, Sandra Laugier, Danielle Cohen-Levinas, Frédéric Pouillaude, Élisabeth Rigal, Martin Rueff, Philippe Sabot, Γιώργος Αραμπατζής, Ευστάθιος Βέλτσος, Γιώργος Βέλτσος, Δημήτρις Βεργέτης, Στέλιος Βιρβιδάκης, Γεράσιμος Βώκος, Σωκράτης Δεληβογιατζής, Φαίη Ζήκα, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου, Βύρων Καλδής, Βίκυ Καραβάκου, Βάσω Κιντή, Βαγγέλης Μπιτσώρης, Γιώργος Ξηροπαΐδης, Παναγιώτης Πούλος, Θεοδόσης Πελεγρίνης, Γιάννης Πρελορέντζος, Άρης Στυλιανού, Βούλα Τσούνα, Γιώργος Φαράκλας, Ελένη Φιλιππάκη, Ζάφος Ξαγοράρης.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, τηλ.:210 3398600, www.ifa.gr

Ώρα έναρξης: 19.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. Θα προσφερθούν καφές, αναψυκτικά και κοκτέιλ.

[Επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.