fbpx

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΝΤΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΜΑΝΤΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥΣτο πρωτότυπο σεμινάριο «Ζωή: Οδηγίες Χρήσεως» η συγγραφέας και δημοσιογράφος Αμάντα Μιχαλοπούλου θα μυήσει, στο Μουσείο Ηρακλειδών, τους συμμετέχοντες στο λογοτεχνικό είδος της βιογραφίας και της αυτοβιογραφίας. Ύστερα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή θα διδάξει απλές μεθόδους και ασκήσεις με τις οποίες θα γραφτούν στη συνέχεια βιωματικές ασκήσεις. Ημερολογιακή γραφή, επιστολές, κείμενα βασισμένα σε προσωπικές φωτογραφίες ή κειμήλια.

Οι ασκήσεις και τα αυτοβιογραφικά κείμενα ελληνικής και παγκόσμιας γραμματείας που θα μελετηθούν θα εστιάσουν στους κινδύνους του είδους της αυτοβιογραφίας (ναρκισσισμός, μισαλλοδοξία, επιθυμία εκδίκησης, εξιδανίκευση) αλλά και στην πνευματική και σωματική εγρήγορση που προσφέρει η αφήγηση της ζωής μας (αναγνώριση κινήτρων, κατανόηση, ενσυναίσθηση, θάρρος, απελευθέρωση).

Ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός Θανάσης Βαλτινός, η ψυχαναλύτρια Κατερίνα Πουλοπούλου, η θεατρική συγγραφέας Έλενα Πέγκα, η κινησιολόγος Μαρία Καρακωστάνογλου και άλλοι καλεσμένοι από το χώρο των εικαστικών τεχνών, του κινηματογράφου, και της μουσικής θα πλαισιώσουν το σεμινάριο ως καλεσμένοι για να αφηγηθούν τις δικές τους εμπειρίες από την ενσωμάτωση της βιογραφίας στην τέχνη και στην αυτογνωσία. Απώτερος στόχος μια σφαιρική, διαισθητική, αλλά και διεπιστημονική ανασύνθεση της ζωής μας σε εποχές κρίσης.

Ημερομηνίες: 17/01, 24/01, 31/01, 07/02, 14/02, 21/02, 28/02

Για περισσότερα δείτε εδώ.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.