fbpx
Απονεμήθηκαν τα βραβεία The Athens Prize for Literature

Απονεμήθηκαν τα βραβεία The Athens Prize for Literature

Τα βραβεία μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature 2021 απονεμήθηκαν χθες, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στον Ντάγκλας Στιούαρτ (Douglas Stuart) και στον Ανδρέα Μήτσου. O Σκοτσέζος συγγραφέας Ντάγκλας Στιούαρτ απέσπασε το Βραβείο Ξένου Μυθιστορήματος για το βιβλίο του Σάγκι Μπέιν, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση της Σταυρούλας Αργυροπούλου, ενώ ο Ανδρέας Μήτσου απέσπασε το Βραβείο Ελληνικού Μυθιστορήματος για το βιβλίο του Η παγίδα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Η τελετή της απονομής πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας· η βράβευση έγινε από τον δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, και η παρουσίαση της εκδήλωσης από τη Μαίρη Βιδάλη.

Τα ξένα μυθιστορήματα του 2021 έκριναν οι συγγραφείς Νίκος Δαββέτας, Φίλιππος Δρακονταειδής, Σοφία Νικολαΐδου, Φίλιππος Φιλίππου και Κοσμάς Χαρπαντίδης. Τα ελληνικά έκριναν οι συγγραφείς Ανθούλα Δανιήλ, Κωνσταντίνος Μπούρας, Ντίνος Σιώτης, Δημήτρης Σωτάκης και Κώστας Χατζηαντωνίου.

Τα βραβεία μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature θεσπίστηκαν το 2006 από το λογοτεχνικό περιοδικό δε|κατα και χορηγός τους είναι η εταιρεία Mont Blanc.

Μπορείτε να διαβάσετε κριτική του Θανάση Λιακόπουλου για το Σάγκι Μπέιν εδώ και της Διώνης Δημητριάδου για την Παγίδα εδώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Το Επαγγελματικό Πρόγραμμα της 20ής ΔΕΒΘ συνεχίζει δυναμικά για 2η χρονιά

Εμβαθύνοντας στη σημασία που έχει η γνωριμία, ο διάλογος και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του εκδοτικού κόσμου της Ελλάδας και του εξωτερικού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού εγκαινίασε πέρυσι το...

ΝΕΑ
Σκοτία: Απρόσμενη δωρεά κρατάει ζωντανό το λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Νέα πνοή στο λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write της Γλασκώβης, το οποίο ματαιώθηκε φέτος λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, δίνει μία απρόσμενη δωρεά ύψους 65.000 λιρών, η οποία θα επιτρέψει τη διεξαγωγή...

ΝΕΑ
Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη, Τετάρτη 24/4

Οι συναντήσεις του namougellas.com, αυτή η μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσεις ζωντανά με ανθρώπους που θαυμάζεις, συνεχίζονται. «Την Τετάρτη 24 Απριλίου, δέκα συνδρομητές του Να Μου Γελλάς θα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.