fbpx
Τρίτη «εβδομάδα ελευθερίας του λόγου» τον Μάιο στη Γερμανία

Τρίτη «εβδομάδα ελευθερίας του λόγου» τον Μάιο στη Γερμανία

Την τρίτη «εβδομάδα ελευθερίας του λόγου» διοργανώνει φέτος η γερμανική Ένωση Εκδοτών και Βιβλιοπωλών (Börsenverein) τον ερχόμενο Μάιο, με θέμα «Μαζί για την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ποικιλομορφία». Η εβδομάδα αυτή θα διαρκέσει από τις 3 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, μέχρι και τις 10 Μαΐου, ημέρα μνήμης για τις μαζικές καύσεις βιβλίων από τους Ναζί τον Μάιο του 1933.

Όπως εξηγεί σε δήλωσή του o Peter Kraus vom Cleff, γενικός διευθυντής της Börsenverein: «Με την εβδομάδα ελευθερίας του λόγου θέλουμε να δράσουμε για μία ελεύθερη, δημοκρατική και ποικιλόμορφη κοινωνία. Ελάχιστες φορές νιώσαμε μεγαλύτερη ανησυχία απ’ ό,τι σήμερα. Ενώπιον του εν εξελίξει πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, της αυξανόμενης πόλωσης στην κοινωνία και του οξυμένου κλίματος στον δημόσιο διάλογο, έχουμε την υποχρέωση να εργαστούμε επειγόντως για την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλληλοκατανόηση. Ταυτόχρονα, είναι η ενενηκοστή επέτειος της καύσης βιβλίων των Εθνικοσοσιαλιστών – μία σοκαριστική επέτειος, που θα πρέπει να χρησιμεύει ως ανάμνηση για μας σήμερα. Χέρι-χέρι με τους θεσμούς και την κοινωνία των πολιτών, θέλουμε να περάσουμε μία εβδομάδα τον Μάιο στρέφοντας την προσοχή στην ελευθερία του λόγου, δημιουργώντας ευκαιρίες για ομιλίες και προωθώντας τον απροκατάληπτο διάλογο σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Προσκαλούμε όλους τους ανθρώπους και όλους τους θεσμούς να ενταχθούν στη συμμαχία μας για ειρήνη, δημοκρατία και ποικιλομορφία».

Σημειώνεται ότι η πρώτη εβδομάδα ελευθερίας του λόγου διεξήχθη το 2021 κι επαναλήφθηκε με επιτυχία πέρυσι, με τη διεξαγωγή περίπου εξήντα εκδηλώσεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.