fbpx
Οι Έλληνες ψάχνουν στο διαδίκτυο πώς θα γίνουν συγγραφείς

Οι Έλληνες ψάχνουν στο διαδίκτυο πώς θα γίνουν συγγραφείς

Στη δημοσιότητα δόθηκε πρόσφατα μία ενδιαφέρουσα έρευνα της εταιρείας τραπεζικών υπηρεσιών Remitly, η οποία έθεσε το ερώτημα: Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς «ονειρεμένες δουλειές» (dream jobs) ανά τον κόσμο; Για να απαντήσει στο ερώτημα αυτό, η εταιρεία στράφηκε στις αναζητήσεις των χρηστών του διαδικτύου με λήμματα όπως «πώς να γίνω [επάγγελμα]», αναλύοντας στοιχεία από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας, η δημοφιλέστερη «ονειρεμένη δουλειά» είναι αυτή του πιλότου, με πάνω από 930.000 αναζητήσεις, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η δουλειά του συγγραφέα, με πάνω από 800.000 αναζητήσεις. Την πρώτη πεντάδα των ονειρεμένων επαγγελμάτων συμπληρώνουν οι χορευτές (278.720 αναζητήσεις), οι Youtubers (195.070 αναζητήσεις) και οι επιχειρηματίες (178.380 αναζητήσεις).

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι στον χάρτη της Remitly που απεικονίζει την κορυφαία σχετική αναζήτηση σε κάθε χώρα του κόσμου, η Ελλάδα είναι «βαμμένη» με το πορτοκαλί χρώμα που αντιστοιχεί στο επάγγελμα του συγγραφέα, φαίνεται δηλαδή ότι πολλοί Έλληνες ονειρεύονται να γράψουν ένα βιβλίο (και αναζητούν στο διαδίκτυο πληροφορίες για το πώς να τα καταφέρουν). Οι Κύπριοι, από την άλλη, φαίνεται πως ονειρεύονται περισσότερο να πιλοτάρουν αεροσκάφη, αφού το επάγγελμα του πιλότου είναι πρώτο σε αναζητήσεις στην Κύπρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Γερμανία: 1,1 εκατομμύρια δωρεάν βιβλία σε παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Την ετήσια εκστρατεία της για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου υλοποιεί και φέτος η Ένωση Εκδοτών και Βιβλιοπωλών της Γερμανίας (Börsenverein), στο πλαίσιο της οποίας θα δωρίσει πάνω από 1,1...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.