fbpx
Το μυθιστόρημα «Κυριακή της Μητέρας» του Γκράχαμ Σουίφτ στη μεγάλη οθόνη

Το μυθιστόρημα «Κυριακή της Μητέρας» του Γκράχαμ Σουίφτ στη μεγάλη οθόνη

Το μυθιστόρημα Κυριακή της Μητέρας του βραβευμένου με Booker Γκράχαμ Σουίφτ, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας σε μετάφραση Κατερίνας Σχινά, θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 19 Ιανουαρίου, σε σκηνοθεσία της Εύα Χάσον και με τις/τους: Οντέσα Γιανγκ, Τζος Ο’Κόνορ, Ολίβια Κόλμαν και Κόλιν Φερθ, από την Odeon.

Λίγα λόγια για την ταινία
Μια ζεστή ανοιξιάτικη μέρα του 1924, η νεαρή καμαριέρα Τζέιν Φέαρτσαϊλντ καταλήγει μόνη της την Ημέρα της Μητέρας. Τα αφεντικά της, ο κύριος και η κυρία Νάιβεν (Κόλιν Φερθ και Ολίβια Κόλμαν), έφυγαν και εκείνη έχει τη σπάνια ευκαιρία να περάσει πολύτιμο χρόνο με τον κρυφό εραστή της, τον Πολ, το αγόρι από την κοντινή έπαυλη με το οποίο βρίσκεται σε πολύχρονη σχέση, παρότι εκείνος πρόκειται να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. Ωστόσο, γεγονότα που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει θα αλλάξουν τη ζωή της Τζέιν για πάντα.

Λίγα λόγια για την παραγωγή
Τo μυθιστόρημα του Γκράχαμ Σουίφτ Κυριακή της Μητέρας κυκλοφόρησε το 2016 λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές. Όταν οι παραγωγοί και θαυμαστές του συγγραφέα, Ελίζαμπεθ Κάρλσεν και Στίβεν Γούλεϊ, διάβασαν το βιβλίο, το αγάπησαν αμέσως. «Θεωρήσαμε πως ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά», λέει η Κάρλσεν, ενώ ο Γούλεϊ συμπληρώνει πως: «Πάντα αγαπούσα τη δουλειά του. Είναι μεγάλο ταλέντο. Τα βιβλία του είναι πολύ αστεία, την ίδια στιγμή όμως διακριτικά και συγκινητικά. Το συγκεκριμένο, μάλιστα, το θεωρήσαμε ιδιαίτερα πρωτότυπο. Μας γοήτευσε ιδιαίτερα ο καλοσχηματισμένος χαρακτήρας της Τζέιν. Πρόκειται για μια νέα αφήγηση μιας αρκετά γνώριμης περιόδου, μέχρι τη δεκαετία του ’80».

Λίγα λόγια για το βιβλίο
H αφήγηση της Τζέιν καλύπτει πολλές δεκαετίες και κινείται συνεχώς μπρος πίσω, ενώ όλα όσα μαθαίνουμε και διαισθανόμαστε για κείνη –για το πώς αγαπάει, σκέφτεται, νιώθει, βλέπει, θυμάται– φωτίζουν μια αξιοσημείωτη ζωή. Κάθε λεπτομέρεια που αποκαλύπτεται, κάθε στιγμή που ανακαλείται στη μνήμη από εκείνη την άνοιξη του 1924 είναι και μία ψηφίδα στη συναρπαστική πορεία της ηρωίδας προς την αυτογνωσία.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.