fbpx

Η ΝΤΟΡΙΣ ΛΕΣΙΝΓΚ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ 94 ΤΗΣ

Η ΝΤΟΡΙΣ ΛΕΣΙΝΓΚ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ 94 ΤΗΣΜαθαίνοντας ότι πήρε το Νόμπελ και αφού είχε πάρει κάθε ευρωπαϊκό βραβείο λογοτεχνίας, δήλωσε: «Είμαι 88 και δεν μπορούν να το δώσουν σε νεκρό γι' αυτό νομίζω ότι σκέφτηκαν να μου το δώσουν πριν τα κακαρώσω κι εγώ». Ήταν η γηραιότερη βραβευμένη και μόνον η ενδέκατη γυναίκα ανάμεσα στους αμέτρητους άντρες. Όταν είδε τους δημοσιογράφους να κατακλύζουν το σπίτι της και χωρίς να ξέρει γιατί, τρόμαξε. Μόλις άκουσε για τη βράβευσή της είπε: «Κι εμένα τι με νοιάζει;» όχι γιατί ήταν σνομπ αλλά επειδή, κατά τη γνώμη της η Σουηδική ακαδημία αδιαφορεί πλήρως για τα δικαιώματα όλων όσων πάλεψε να υπερασπίσει η ίδια. Παλιότερα είχε χαρακτηρίσει τον Τζορτζ Μπους «παγκόσμια καταστροφή» και τις μοντέρνες γυναίκες «αυτάρεσκες υποκρίτριες» ενώ για την επίθεση στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, είχε πει: «ε, δεν είναι και τόσο τρομερό».
Μια ακτιβίστρια υπέρ των φτωχών και των γυναικών, μια συγγραφέας που υπηρέτησε όλα τα είδη της γραφής, ένας άνθρωπος που σεβόταν την ύπαρξη και γνώριζε πόσο η φήμη μπορεί να καταστρέψει το μεγαλύτερο ταλέντο, και για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σε παλαιότερη ανάρτησή μας, στο Διάστιχο στις 19/11/2012 (Δείτε την ανάρτηση εδώ).

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.