fbpx
Το ξεχασμένο βιβλίο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ που πωλήθηκε έναντι 3.750 λιρών

Το ξεχασμένο βιβλίο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ που πωλήθηκε έναντι 3.750 λιρών

Το 1998, η Σκοτσέζα Σάλι Τσάμπιον εργαζόταν σε μία φιλανθρωπική οργάνωση για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας. Στο πλαίσιο αυτό, διοργάνωσε μια εκδήλωση σε βιβλιοπωλείο του Λονδίνου, στην οποία συμμετείχε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ διαβάζοντας αποσπάσματα από το δεύτερο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ, Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά. Η Τσάμπιον εκείνο το απόγευμα αγόρασε έναντι 10,99 λιρών ένα αντίτυπο της πρώτης σκληρόδετης έκδοσης του βιβλίου και ζήτησε από τη συγγραφέα να της το υπογράψει, πράγμα που εκείνη έκανε πρόθυμα.

Στη συνέχεια, ξέχασε την ύπαρξή του. Και παρότι όλοι στην οικογένειά της είναι φανατικοί αναγνώστες των βιβλίων της Ρόουλινγκ, προτιμούσαν να διαβάζουν τις χαρτόδετες εκδόσεις τους, με αποτέλεσμα το υπογεγραμμένο βιβλίο να παραμείνει ανέγγιχτο για είκοσι και πλέον χρόνια. Αυτό μέχρι πρόσφατα, που η Τσάμπιον είδε μια εκπομπή στην τηλεόραση και θυμήθηκε την ύπαρξή του, συνειδητοποιώντας γρήγορα τη μεγάλη αξία του.

Η Τσάμπιον έβαλε πωλητήριο για το βιβλίο και σύντομα βρήκε αγοραστή: ο συλλέκτης Άνταμ Χιούστον το απέκτησε έναντι 3.750 λιρών. Εξηγώντας στο BBC γιατί έδωσε αυτό το ποσό, τόνισε: «Πιστεύεται ότι τυπώθηκαν περίπου 10.000 αντίτυπα του συγκεκριμένου βιβλίου και μόνο ένας μικρός αριθμός αυτών υπεγράφησαν από τη Ρόουλινγκ. Αλλά αυτό που κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό το εν λόγω βιβλίο είναι ότι υπεγράφη τη χρονιά της κυκλοφορίας του».

Σημειωτέον ότι η Σάλι Τσάμπιον δεν κράτησε τα χρήματα για τον εαυτό της, αλλά αποφάσισε να τα δωρίσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Ευσταθία: «Γένους θρυλικού» στο πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), στο πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, διοργανώνει το μουσικοθεατρικό αναλόγιο-παράσταση Γένους θρυλικού: κείμενα και τραγούδια για...

ΝΕΑ
Η Σοφία Ζαραμπούκα αναγορεύτηκε Επίτιμη διδακτόρισσα του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ

Το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τη δημιουργό Σοφία Ζαραμπούκα αναγορεύοντάς την Επίτιμη διδακτόρισσα του Τμήματος, την...

ΝΕΑ
Νέα στοιχεία ίσως καθαρίσουν το όνομα του Τσόσερ για κατηγορία περί βιασμού

Για σχεδόν 150 χρόνια, μια σκιά σκέπαζε την κληρονομιά του «πατέρα της αγγλικής ποίησης», Τζέφρι Τσόσερ (περ. 1343 – 1400), καθώς το 1873 βρέθηκε ένα έγγραφο που ανέφερε ότι το 1379 ο Τσόσερ είχε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.