fbpx
Ιταλία: Θετικά τα στοιχεία για τις πωλήσεις βιβλίων στο α’ εξάμηνο του 2022

Ιταλία: Θετικά τα στοιχεία για τις πωλήσεις βιβλίων στο α’ εξάμηνο του 2022

Θετικά είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ιταλική Ένωση Εκδοτών για τις πωλήσεις βιβλίων το α’ εξάμηνο του 2022, καθώς παρότι καταγράφηκε μείωση της αξίας πωλήσεων κατά 4,2% και του όγκου πωλήσεων κατά 3,6% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2021, οι πωλήσεις παραμένουν σημαντικά αυξημένες σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2019, και συγκεκριμένα κατά 14,7% σε αξία και κατά 14,5% σε όγκο.

Σύμφωνα με τον Ricardo Franco Levi, πρόεδρο της Ένωσης, η φετινή μείωση των πωλήσεων αποδίδεται στις χαμηλότερες πωλήσεις μέσω του διαδικτυακού καναλιού, η οποία καλύφθηκε μόνο εν μέρει από την ενδυνάμωση των παραδοσιακών βιβλιοπωλείων. Ο ίδιος τόνισε πως παρότι οι οικονομικές συνθήκες για τους εκδότες είναι δύσκολες, καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να ανεβαίνει και τα προβλήματα στην προμήθεια χαρτιού παραμένουν, δεν έχουν γίνει αυξήσεις τιμών. Τα στοιχεία το επιβεβαιώνουν αυτό: η μέση τιμή πώλησης για κάθε βιβλίο διαμορφώθηκε στα 14,66 ευρώ, χαμηλότερη κατά 0,6% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2021.

Αξιοσημείωτο στοιχείο αποτελεί η εκτόξευση των πωλήσεων βιβλίων κόμικς στην Ιταλία, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία παρουσιάζει αύξηση 23,7% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2021 και 245,4% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2019. Τέλος, μεγάλη άνοδο καταγράφουν φέτος οι πωλήσεις τουριστικών οδηγών (+100%) και γυναικείας λογοτεχνίας (+60%).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας «Παιδί και ανάγνωση» του ΟΣΔΕΛ

Μήνας βιβλίου είναι για τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) ο Απρίλιος: την Τρίτη 2 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου) ξεκίνησε η ενημερωτική καμπάνια για τα...

ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.