fbpx
Ο Ισπανός συγγραφέας Χοσέ Κάρλος Σομόθα σε Αθήνα και Ναύπλιο

Ο Ισπανός συγγραφέας Χοσέ Κάρλος Σομόθα σε Αθήνα και Ναύπλιο

Την ευκαιρία να συναντήσει τον Ισπανό μυθιστοριογράφο Χοσέ Κάρλος Σομόθα θα έχει το αναγνωστικό κοινό, στο πλαίσιο του 14ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ ΛΕΑ – Λογοτεχνία εν Αθήναις, το Σάββατο 18 Ιουνίου στο Ναύπλιο, τη Δευτέρα 20 και την Τετάρτη 22 Ιουνίου στην Αθήνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, ώρες 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ., στο θέατρο Τριανόν, στο Ναύπλιο, θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ Latin Noir του Ανδρέα Αποστολίδη και θ’ ακολουθήσει συζήτηση με θέμα: «Latin Noir και το αστυνομικό μυθιστόρημα στην Ιβηρική Αμερική» με τον Ανδρέα Αποστολίδη, τον Χοσέ Κάρλος Σομόθα, τον Περουβιανό συγγραφέα Σαντιάγο Ρονκαλιόλο και τον Κουβανό συγγραφέα Λεονάρντο Παδούρα. Τη συζήτηση, που θα γίνει στα ισπανικά και στα ελληνικά, θα συντονίσει η Μικέλα Χαρτουλάρη.

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στο βιβλιοπωλείο Polyglot (Ακαδημίας 84), στις 17:00, ο φιλόλογος Εδουάρδο Λουθένα θα κάνει μια χαλαρή και ευχάριστη συζήτηση με τον συγγραφέα Χοσέ Κάρλος Σομόθα για τη ζωή, την πορεία και το έργο του, στα ισπανικά.

Τέλος, την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στο Mουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού (Κουμπάρη 1), στις 20:30, ο Χοσέ Κάρλος Σομόθα θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Μαρίλια Παπαθανασίου για τη ζωή και το έργο του, καθώς και για το αστυνομικό μυθιστόρημά του Σπουδή στο μαύρο, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Χριστίνας Θεοδωροπούλου. Η εκδήλωση θα γίνει στα ισπανικά και στα ελληνικά.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΝΕΑ
Η πειρατεία κοστίζει ακριβά στην ιταλική βιομηχανία βιβλίου

Πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 28% του ετήσιου τζίρου της, χάνει κάθε χρόνο η βιομηχανία του βιβλίου στην Ιταλία εξαιτίας της πειρατείας, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.